Mike Tyson: Bir zamanlar yarı tanrı olduğuma inanıyordum

İlerleyen yıllarda dünya ağır sıklet şampiyonu olacak boksör, kariyerinin ilk aşamalarında yeteneğine o kadar güveniyordu ki bir tanrı olduğuna inanıyordu

(AP)

Mike Tyson son derece başarılı boks kariyerinin ilk aşamalarında egosunu kontrol etmekte zorlandığını ve o günlerde “bir yarı tanrı” olduğuna inandığını kabul etti.

53 yaşındaki Tyson, boks tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ağır sıklet boksörlerinden biri kabul ediliyor.

WBA, WBC ve IBF kemerlerini kazanan ilk ağır sıklet boksör olan Tyson daha sonra da çizgisel (lineal) şampiyon (bir sıkletin tartışmasız en büyüğü görülen boksöre verilen, federasyon şampiyonluk kemerlerinin üzerinde bir unvan -ed.n.) oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rapçi Eminem'le beraber "Mike Tyson'la 'Hotboxin'" podcast'inde konuşan Tyson, eğitmeni ve akıl hocası Cus D'Amato'nun hayata atıldığı zor günlerde egosunu ve özsaygısını güçlendirmeye yardımcı olduğunu söyledi.

Tyson “Bana hiç yalnızca bir z**** olduğumu, asla başaramayacağımı söylemedi; her zaman herkesten üstün olduğumu söyledi” dedi.

Ardından Tyson, "S***p sıvadığıma inanıyor olsam da o bana bu şüpheyi hiç hissettirmedi. Kafamın içinde ben bir yarı tanrıydım” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda düşünceli bir ruh haline bürünen Tyson geçen hafta kendi ölümünü “dört gözle beklediğini” söyleyerek hayranlarını kaygılandırmıştı.

Mike Tyson şu ifadeleri kullanmıştı:

Deneyimlerime göre, inandıklarıma göre, var olmadığımı ne kadar çok bilirsem, ölmek için o kadar istekli olurum.

Evet (dört gözle bekliyorum), korkmuyorum. Yaşamak benim için ölmekten daha karmaşık olabilir ... çünkü yaşamak büyük cesaret ister.

Cesaret olmadan yaşamı idare edemezsin. Yaşamak bir yolculuktur; yaşamak bir mücadeledir. İnsanlar her şeye sahip olsa da yapamaz, mücadele ederler.

Kendimizi çok ciddiye alıyoruz; kendimizi bir şey sanıyoruz. Ne s*** sanıyorsunuz, hiçiz biz! B*ktan geliyoruz; özel olduğumuzu düşünüyoruz (ama) şöhret b*ktan bir şey.

(Özel) olmadığınızı anlıyorsunuz. Hapse girebilirsin, ölebilirsin, kötü muamele görebilirsin.

Bana gerçekten kötü şeyler olacağını beklemiyorum ama başıma geldiğinde anlıyorum ve başa çıkabiliyorum. Daha önce kötü şeylerle başa çıktım, bu benim hayatımdı. Kötü şeyler yüzünden kafam bozulmuyor, b*ktan şeyler olduğunu biliyorum. Kötü şeyler olduğunda, bir şeyler yapmaya çalışmaya devam edeceğim. Cesaretim kırılmayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU