İçişleri Bakanı Soylu: 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu

Muharrem Sarıkaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yasağın ilan edildiği saatle ilgili açıklamalarını aktardı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dün akşam saatlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Sarıkaya, yasağın uygulanmaya başlanmasından iki saat önce duyurulmasıyla birlikte halkın marketlere ve fırınlara hücum etmesiyle ilgili Soylu'nun "250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Gelelim üzerinde çok durulan açıklamanın saati konusuna…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bunun gerekçesini sorduğumda beni ikna eden, hatta düşündüğümü de onaylayan bir yanıt verdi:

“Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”

Sohbetimizden anladım ki karar öncesi geçmişte benzer uygulamaya geçen ülkelerde yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş, kitle davranışları incelenmiş.

Nitekim Bakan Soylu da “İtalya sokağa çıkma yasağını hangi saatte ilan etmiş hiç baktınız mı?” sorusunu yöneltti.

Bu kapsamda, önceki gece yarısı 1-1,5 saat içinde marketlere akın eden insan sayısının da öyle abartılacak boyutta olmadığını belirtti.

“Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” dedi…

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU