Binali Yıldırım, Eyüp Sultan duası için konuştu: Gazeteler yazınca öğrendim

AK Parti'nin İstanbul adayı Yıldırım’ın Meclis Başkanlığından istifa ettikten sonraki ilk seçim çalışmaları Eyüp Sultan ve Kadıköy'de oldu. Birinde “imam duası” diğerinde bira içenlere “afiyet olsun” demesi çok konuşuldu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim çalışmaları kapsamında gittiği Eyüp Sultan’da, imamın "Binali Bey'in başarılı olması için el Fatiha" demesi çok konuşuldu.

“Haberim yoktu, gazeteler yazınca öğrendim”

Yıldırım, imamın cami avlusunda cemaatten kendisinin kazanması için dua etmesini Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a değerlendirdi: 

“Duada benim adımın söylendiğini o anda fark etmiş değilim. Gazetelerde yazınca öğrendim. Benim böyle bir talebim olmadı. Dediğim gibi bilgim de yoktu. Tembih falan da yok. Diğer adaylar da gitsinler Eyüp Sultan'a... Onlar için de dua edilsin... Dua hepimize lazım.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Niye yemek yiyorsunuz mu diyecektim?”

TBMM Başkanlığından istifa edip İstanbul sokaklarında seçim çalışmalarını hızlandıran Binali Yıldırım’ın ilk duraklarından biri de Kadıköy oldu. Orada da bira içen gençlere “afiyet olsun” demesi öne çıktı. Yıldırım bu eleştirilere de şu sözlerle yanıt verdi:

"Niye konuşuyorlar böyle bir şey anlamış değilim. Aklımdan hiçbir şey geçmeden, büyük bir doğallıkla yemek yiyen insanlara 'Afiyet olsun' dedim. Bunda yadırganacak ne var? 'Niye yemek yiyorsunuz' mu diyecektim? İçki içiyorlarmış... Herkes yaptığı işten mesuldür. Biz yargılayamayız, sorgulayamayız. Herkesi zorla kendine benzetmeye çalışırsan huzursuzluk olur. Etkileşim tabi ki olur ama etkileşimin de doğal olması lazım"

DAHA FAZLA HABER OKU