Ertuğrul Özkök: Korona, dünyanın en legal gizli örgütünü bir dev haline getirdi

Hürriyet yazarı: Puzzle satışı nisan ayında, yani son 10 günde geçen nisana göre 15 kat artmış

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evde kendini karantinaya alan kişilerin yapboza yönlendiğini, satışların 15 kat arttığını yazdı. Özkök, yapboz yapan kişileri "dünyanın en legal gizli örgütü" olarak tanımladı.

Özkök, “Korona Türkiye’deki bir gizli örgütü 15 kat büyüttü” başlıklı köşe yazısında ünlü talk show sunucusu Ellen DeGeneres’in yapboz yaparken paylaştığı bir videoyu hatırlatarak başladı:

DeGeneres 4 bin parçalık (tam sayısıyla 3 bin 999) bir puzzle’ı yaptığını anlatıyordu. Bu 4 videodan en az görüntüleneni 4.5 milyondu. Biri 7 milyon kez görüntülenmişti. Yani toplam 20 milyona yakın insan ilgilenmiş ve seyretmişti.

thumbs_b_c_9e40aa151c42304e1b6d6cb89fbf99ff.jpg
Fotoğraf: AA


Daha sonra New York Times’ta yapbozlarla ilgili bir yazı gördüğünü aktaran Hürriyet yazarı şöyle devam etti:

Dünyada puzzle satışlarında çok büyük bir artış varmış. Dünyanın en büyük puzzle üreticisi Alman Ravensburger şirketi şu an piyasaya mal yetiştiremiyormuş. Amerika’da satışlar yılbaşı satışlarının üstüne çıkmış.

İngiltere’de bir üretici “geçmişte bir ayda aldığı talebi bugün bir günde aldığını” söylüyor.

Özkök, dünyadaki bu trendin Türkiye’ye nasıl yansıdığını internetten alışveriş yapma imkanı sunan bir sitenin yöneticisiyle konuştuğunu aktardı:

Verdiği rakam şaşırtıcı. Puzzle satışı nisan ayında, yani son 10 günde geçen nisana göre 15 kat artmış. Kutu oyunları satışındaki artış da 12 kat. Özetle korona, dünyanın en legal gizli örgütünü bir dev haline getirdi...

Neden gizli örgüt dediğime gelince onu da bir sonraki yazıda anlatayım.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU