Yusuf Kaplan: Dün terörle özdeşleştirilen İslam, temizlik anlayışı nedeniyle Batı’nın ilgi odağı oldu

Yeni Şafak yazarı: İslami ilkelerin ışığında dünyayı kasıp kavuran virüs salgınıyla daha iyi mücadele edilebileceği anlaşıldı

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle “terör ile özdeşleştirilen İslam’ın, muazzam temizlik anlayışı nedeniyle Batı’nın ilgi odağı olduğunu” söyledi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında koronavirüsün her şeyi allak bullak edeceğini, küresel sistemin sorgulanacağını söylerken “Bu sorgulama sadece felsefî veya teorik olarak değil, pratik olarak da yapılacak... Batı’da bu tür sorgulamalar çoktan başladı. Hem teorik hem de pratik olarak...” dedi.

Kaplan, yazısının devamında şunları söyledi:

Hatta iş, bugüne kadar şeytanlaştırılan İslâm’ın aslında ne kadar insanı, hayatı önemseyen, bilimin, düşüncenin, sanatın, medeniyetin en önemli kaynaklarından biri olduğunu, bugün yaşanan, dünyayı kasıp kavuran virüs salgınıyla İslâmî ilkeler ışığında nasıl daha iyi mücadele edilebileceğinin anlaşıldığını gösteren İslâm’ı övücü açıklamalara kadar gelip dayandı.

Dün, camilere saldırılan Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ilk defa camilerden, açıktan ezanlar okundu, dualar yapıldı; bütün bunlar olurken halkın büyük ilgisi ve şaşkınlığı gözlerden kaçmıyordu.

Bazı Avrupa kentlerinde, meselâ Hollanda’da, bilboardlarda, “bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı yaşatan bütün insanlığı yaşatmış gibidir” âyeti yazıldı.

Dünyanın en çok okunan haftalık haber dergilerinden Newsweek dergisi, kapağına, büyük bir hayret, hayranlık ve şaşkınlıkla Hz. Peygamber’in (sav) “veba olan yere girmeyin, veba olan yerden de çıkmayın” sözünü kapak yaptı...

Dün terörle özdeşleştirilen İslâm, İslâm’ın öncü hekimlik anlayışı, virüsten korunmanın en temel yollarından biri olan muazzam temizlik anlayışı nedeniyle Batı’da ilgi odağı oldu.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU