Sosyal mesafe tedbirlerinin sıkılaştırıldığı Avustralya'da polis akademisi öğrencileri parti verirken yakalandı

Ülkede kamusal alanlarda ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi yasak

Avustralya Federal Polis Akademisi (Wikimedia Commons)

Koronavirüs salgını süresince sosyal mesafe uygulanması istenen Avustralya'da polis akademisi öğrencileri kampüste parti verirken yakalandı.

The Independent'a konuşan Avustralya ulusal polisi, Kanberra'daki eğitim akademisinde cuma günü "okul içi bir acemi buluşması" gerçekleştiğini belirtti.

Avustralya Federal Polisi (AFP) sözcüsü, "olayın an itibarıyla soruşturulduğunu" söyledi.

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Avustralya'da ay sonuna kadar ikiden fazla kişinin kamusal alanlarda bir araya gelmesi yasaklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya hükümeti, halktan sosyal mesafe uygulamasını ve gıda almak ya da tıbbi randevulara gitmek gibi önemli sebepler olmadıkça evden çıkmamasını istemişti.

Polis sözcüsü, cuma günkü buluşmanın Avustralya Federal Polis Koleji'nde gerçekleştiğini ve tüm katılımcıların eğitimdeki AFP adayları olduğunu ifade etti.

ABC News Avustralya'nın yayımladığı ve partiye ait olduğu öne sürülen videoda yüksek ses eşliğinde gece geç saatlerde odalarda toplanmış çok sayıda insan görülüyor.

Polis sözcüsü, "AFP sosyal mesafe gerekliliklerinin bütünüyle farkında olup, AFP Koleji'ndeki tüm adaylar sosyal mesafe dahil olmak üzere tüm Kovid-19 gereklilikler hakkında tam olarak bilgilendirilmiştir" dedi ve ekledi:

AFP, mensuplarının hukuka ve ilgili sağlık yönergelerine uymasını beklemektedir. Davranış kurallarına yönelik herhangi bir ihlal, AFP mesleki standartları çerçevesinde ele alınacaktır. Öne sürülen davranış ihlallerinin AFP adaylarınca gerçekleştirildiğinin tespiti halinde, bu durum bütünüyle kabul edilemez sayılacak ve disiplin işlemleri uygulanacaktır.

Kovid-19 yayılımıyla mücadele amacıyla Mart sonu itibarıyla önlemleri sıkılaştıran Avustralya, kamusal toplanmaların üst sınırını 10'dan ikiye indirmişti.

Ülkedeki koronavirüs enfeksiyonu sayısı çarşamba itibarıyla 6 binin üzerine çıkarken, toplamda 50 kişi hayatını kaybetti.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU