Ücretsiz izin düzenlemesini protesto eden EHP’liler gözaltına alındı

Protosto sırasında 11 EHP üyesi gözaltına alındı

Fotoğraf: EHP Basın Birimi

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, Meclis’e gelmesi beklenen işçilere ücretsiz izin düzenlemesini Şişli Kaymakamlığı önünde protesto etti.

EHP üyeleri, işçilerin koronavirüs tehdidi ile aylık 1177 lira arasında tercihe zorlandığını ifade ederek açıklama yaptı.

Açıklama sonrası polis gruba müdahale etti ve 11 EHP üyesi gözaltına alındı.

Şişli Kaymakamlığı önünde patronların ve iktidarın salgın sürecinden faydalandığını belirten EHP’liler ‘işten çıkarmaların yasaklanması’na ilişkin yeni düzenlemeyi protesto etti.

Söz konusu yasanın aldatmaca olduğunu ve işverenlerin ‘istediklerinde’ çalışanları ‘ücretsiz izne’ gönderebileceğini belirten EHP’liler yasaya şu sözlerle itiraz etti:

Asgari ücret bile değil, açlık ücreti verip işçileri evlerine göndermeye hazırlanıyorlar. Diyorlar ki ya korona ya 1177 lira. Diyorlar ki ya işyerinde hasta olmaya razı olursunuz ya da açlığa razı olursunuz. Bu dayatmayı kabul etmiyoruz, etmeyelim.

Torba yasa ile Meclise gelmesi beklenen yeni düzenlemeyi “iktidarın patronlara destek, işçilere açlık dayatması” olarak nitelendiren parti üyeleri, vatandaşlara şu ifadelerle seslendi:

Fırsat bu fırsat işçilerin elindeki tüm hakları alalım diyorlar. İşsizliğe, açlığa daha çok alıştıralım diyorlar. Kardeşler zaten işsizlikle, adaletsizlikle ayakta durmaya çalışıyorduk. Şimdi bu dayatma ile işçilerin belini kırmak istiyorlar. Korona bizleri hasta ederken patronları daha çok zengin ediyor. Bugünlerde acilen yapılması gereken işçilerin yanında olmaktır.

Tüm işçilerin işten çıkarılmasının yasaklanması gerektiğinin altını çizen parti üyeleri, “nerede bu işsizlik fonu?” diye sorarak şu çağrıyı yaptı:

İşsizlik fonu patronlara değil işçilere dağıtılmalıdır. İşsizlere de asgari ücret fon üzerinden verilmelidir. Bulunduğumuz her yerde fabrikada, şantiyede, atölyede üretimi durdurmalıyız.

EHP: Sosyal mesafe çiğnendi

EHP tarafından, “Sosyal mesafe kuralına rağmen polisin sert ve yakın saldırısı dikkat çekti” denilerek, “Kimi parti üyelerinin polisler tarafından ağızları kapatılırken kimi üyeler ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Saldırıda 11 kişi gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU