CHP, İmamoğlu'nu tehdit eden Görgünoğlu'nu ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti

CHP'den yapılan açıklamada, "Kesin çıkarma talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevkine karar verildi" denildi

Fotoğraf: Twitter

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu’nu mail yoluyla tehdit eden Tuna Görgünoğlu adlı şahsın kesin çıkarma talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevkine karar verildiğini duyurdu.

Akıllı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bazı basın organlarında, İmamaoğlu’nu, mail yoluyla tehdit eden Tuna Görgünoğlu adlı şahsın Ankara ili Etimesgut ilçesi üyesi olduğu bilgisi yer aldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Kayıtlarımızın incelenmesinde, adı geçen şahsın milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğu, parti üyesi olmadığı için de üyelik kaydının bu sırada yapıldığı anlaşılmıştır.

Ancak adı geçen şahıs, Etimesgut İlçe Örgütümüz tarafından hiç tanınmadığı gibi adaylık başvurusundan sonra herhangi bir parti çalışmasına katılmadığı tespit edilmiştir.

Gerek eğitimleri ve gerekse çalışma hayatı ile ilgili verdiği bilgilerin de doğru olmadığı anlaşılmaktadır. Haberler ve bilgilerin elde edilmesi üzerine İl Yönetim Kurulumuz, video konferans yoluyla bu gün yaptığı olağanüstü toplantıda, Tuna Görgünoğlu’nun Tüzüğümüzün 64 ve 68/1-b, Disiplin Yönetmeliğimizin 15/1-b ve 27/1 maddeleri uyarınca, tedbirli olarak, kesin çıkarma talebiyle il disiplin kuruluna sevkine karar verilmiştir"

Emniyet'ten açıklama

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden olayla ilgili olarak çıkan haberler hakkında açıklama yapıldı.

“8 Nisan 2020 günü bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Ekrem İmamoğlu ölümle tehdit edildi! Emniyetin kılı kıpırdamıyor' başlıklı haber ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

28 Mart 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Sercan Polat Müdürlüğümüze gelerek 27.03.2020 tarihinde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun e-posta yoluyla tehdit edildiğini beyan etmesi üzerine aynı tarihte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili bilgilendirilmiş ve 28.03.2020 günü Savcılık talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalarda bahse konu şüpheli T.G.’nin kimlik ve adres bilgileri tespit edilerek ikametinin bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçilmiş ancak ikamette farklı kişilerin oturduğu tespit edilmiştir.

Çalışmaların devamında şahsın SGK kayıtlı çalışan olmadığı, değişik tarihlerde (21) farklı ilde konaklama kaydının bulunduğu ve yurtdışına çıkış yapmadığı hususları tespit edilerek şüphelinin aile yakınları üzerinden yapılan arama çalışmaları neticesinde şahıs 08.04.2020 günü Ankara ilinde ailesine ait ikamette yakalanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelinin ikametinde arama yapılması, dijitallerine el konulması ve şüphelinin İstanbul iline getirilmesi talimatları doğrultusunda şüpheli gözaltına alınmış ve şahıs ilimize getirilerek 09.04.2020 günü adli makamlara sevk edilmiştir.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önceki Büyükşehir Belediye Başkanlarına sağlanan koruma hizmetlerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için de sağlanmaktadır.

Emniyet teşkilatı gibi görevini canla başla yapan güzide bir Devlet Kurumu’nun haksız ve mesnetsiz iftiralarla yıpratılma gayretleri kamuoyunun takdirine arz olunur.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 27 Mart'ta gönderilen tehdit içerikli e-posta gönderen Tuna Görgünoğlu Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyetine bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması ile Ankara'da yakalanan Tuna Görgünoğlu'nun dijital malzemelerine el koymuştu.

İstanbul'a getirilecek olan Görgünoğlu'nun CHP'ye üye olduğu da belirlenmişti

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU