Koronavirüs tedavisi için eşiyle geldiği hastaneden tek başına taburcu oldu

Antalya’da eşiyle birlikte koronavirüs tedavisi gören Minnet Pınarcı testleri negatif çıkınca alkışlarla taburcu oldu. Eşi Duran Pınarcı ise tedavi sırasında hayatını kaybetti

Antalya’da yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen Belçika'dan gelen gurbetçi 66 yaşındaki Minnet Pınarcı, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu oldu.

Eşini aynı hastalıktan tedavisinin 7'inci gününde kaybeden ve çift kişi geldiği hastaneden tek gittiğini söyleyen Pınarcı, "Ateşim çıktı başka hiçbir şey hissetmedim. Sadece ölümle ve yaşam arasında gidip geldiğimi hissettim" dedi.

“11 gün yoğun bakımda kaldılar”

Belçika’nın Genk kentinden 16 Mart’ta Antalya’ya gelen 80 yaşındaki Duran Pınarcı ve eşi Minnet Pınarcı, bir gün sonra yüksek ateş ve hafif öksürük belirtileri baş gösterdi.

Hemen aambulansla Kepez Devlet Hastanesine getirilen çift, enfeksiyon servisinde izole edildi. Çifte yapılan testler pozitif çıkınca, 9 gün sonra yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

11 gün yoğun bakımda kalan çiftten Minnet Pınarcı’nın son testleri negatif gelince servise alındı.

Eşi yedinci günde hayatını kaybetti

Tedavisi tamamlanan Minnet Pınarcı, bugün sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.

Minnet Pınarcı’nın hastaneye birlikte geldiği maden ocağından emekli eşi Duran Pınarcı ise 7 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Alkışlar karşısında duygulanan ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Minnet Pınarcı şunları kaydetti:

Üzüntülüyüm, hüzünlüyüm, çift geldim tek gidiyorum. Ondan yana çok üzüntülüyüm. Ama kendimde iyi olduğum için çok mutluyum. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimden, hastanelerinden, bakanlarından, doktorlarından, hemşirelerinden razı olsun. Sağlığıma kavuştum şükür


"Hastalığı nereden kaptığını anlamadı"
Hastalığı Belçika’damı yoksa havalimanında mı kaptığını bilmediğini anlatan Minnet Pınarcı şunları söyledi:

Bilemedim nerede kaptım. Evimde sadece bir gece kaldım. Ertesi gün hastaneye ateşle geldim. Nasıl kaptığımı bilmiyorum anlamadım da. Herhalde oralardan kaptık geldik diye düşünüyorum. Tedavi sürecimde kötü düşünmedim. Eşimle birlikte tedavi olmak istedim doktorlarımdan. Ateşim çıktı başka hiçbir şey hissetmedim. Sadece ölümle ve yaşam arasında gidip geldiğimi hissettim. 25 gün hastanede kaldım

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU