İstanbul'da ücretsiz maske dağıtımı eczaneler üzerinden yapılacak

Alınan karara göre 20-65 yaş arasındakilere 10 gün için kişi başına 5 adet maske verilecek. Maskeler, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilen kodla alınabilecek

Fotoğraf: AA

İstanbul'da ücretsiz maske dağıtımına ilişkin İstanbul Eczacı Odası, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği'nin yaptığı görüşmeden sonuç çıktı.

Buna göre İstanbul'da maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığından temin edilen maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Heathcare depolarına ulaştırılacak ve buradan eczanelere dağıtılacak.

Cep telefonuna gelen kodla alınacak

Eczanelerin bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekecek.

20-65 yaş arasındakilere "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecek.

Maske almak isteyenler, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczaneye bildirip maske alabilecek.

Eczacılar, vatandaşların gösterdiği kodu İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecek.

Maske dağıtım uygulaması, eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacak.

Türk Eczacılar Birliği'nin açıklamasında, "Bulaş riskini azaltmak amacıyla maske takmanın zorunlu olduğu bugünlerde denetimsiz üretilmiş, sağlıksız maskelere mahkum edilen halkımıza 5236 eczanemiz ile ulaşılabilir ve güvenli maske temin etmek, salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasında ve halk sağlığının korunmasında son derece önemli bir sağlık hizmetidir. Tüm meslektaşlarımızın bu bilinç ve hassasiyetle mesleki yeminimizin gereğini yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur" ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU