Sur ilçesine araç girişine kısıtlama getirildi

Diyarbakır'da Sur ilçesine 08.00-18.00 saatleri arasında özel araç girişi yasaklandı

Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek, virüsün vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve salgınla en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla ek tedbirler alındı.

Bu tedbirler kapsamında ticaretin merkezi olarak kabul edilen Sur'da oluşturulan 4 kontrol noktasından ürün ve ticaret lojistik tedarik faaliyetlerine yönelik araçlar dışındaki özel araçların 08.00 - 18.00 saatlerinde ilçeye girişi yasaklandı.

Oluşturulan yaya geçiş noktalarında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince kontrol sağlanıyor.

 

20200409_2_41809476_53785948.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bu kapsamda ekipler vatandaşların ateşi ölçülüyor, ücretsiz maske dağıtıyor, koronavirüsten korunmak için uyulması gereken kurallarla ilgili gerekli bilgilendirme yapılıyor.

Önlemler kapsamında, Bağlar ilçesinde Medine Bulvarı ile Nükhet Coşkun Caddesi arasında kalan yerlerde, Ergani ilçesinde Ziya Gökalp Caddesi'nde, Silvan ilçesinde Gazi Caddesi'nde, Kayapınar ilçesinde Huzurevleri Caddesi ve Dr. Sıtkı Güral Caddesi'nde, Bismil'de İstasyon Caddesi'nde ve Yenişehir'de Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesi'nde yaya kontrol noktaları kuruldu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU