Real Madrid de indirimine gitti: Sporcuların maaşları yüzde 20 düşürülecek

Real Madrid sporcu, teknik heyet ve çalışanların maaşlarının yüzde 20 düşürülmesi için anlaşmaya vardığını duyurdu. La Liga'da daha önce Barcelona ve Atletico Madrid de futbolcu maaşlarını düşürmüştü

Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid, futbol ve basketbol A takımlarındaki sporcular, teknik adamlar ve çalışanların maaşlarının 2019-2020 sezonu sonuna kadar yüzde 10 ile yüzde 20 arasında düşürülmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı liglere ara verildiği ve kulübün ticari faaliyetlerinin çoğunun da durdurduğu belirtildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum karşısında kulüp çalışanlarının tamamının işlerine devam edebilmesi için basketbol ve futbol A takımındaki oyuncuların, teknik kadronun ve çalışanların maaşlarının sezon sonuna kadar yüzde 10 ile yüzde 20 arasında düşürüleceği, bu karara onların da onay verdiği bildirildi.

İspanya'da Kovid-19'dan dolayı bu zamana 1. ve 2. lig kulüplerinden 8'i "Geçici İstihdam Düzenleme Önlemi" açıklayarak, bazı çalışanlarını ücretsiz izine çıkarmıştı.

Ayrıca, Barcelona ve Atletico Madrid gibi kulüpler de A takımlarındaki futbolcuların ve teknik heyetin maaşlarında kesinti yaptıklarını açıklamıştı. 

 

 

Kovid-19'un Avrupa'da en çok etkilediği ülke olan İspanya'da son verilere göre vaka sayısı 148 bin 220'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 792'ye yükseldi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU