Düğün planlamak 528 saat alıyor  

Çiftlerin en çok anlaşmazlık içinde olduğu konular: Düğünün yapılacağı yer, ikram servisi ve davetli listesi

Katie O’Malley – The Independent

Yeni bir çalışmaya göre çiftler düğün planlamak için 528 saat harcıyor.  

Geçtiğimiz yıl evlenen iki bin Amerikalının davranış ve alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırma, büyük gün yaklaşırken ortalama Amerikalı bir çiftin 11 ayı (48 hafta) düğüne hazırlık yapmakla geçirdiğini ortaya koydu.

Bu süreçte çiftlerin 22 güne tekabül eden toplam 528 saati bulan bir planlama yaptıkları belirtildi.

Araştırma sonuçları, çiftlerin dörtte birinin düğün planlamasının en zor kısmının düğünün yapılacağı mekana karar vermek olduğunu düşünüyor.

Ankete katılan çiftlerin yüzde 68’i düğün gününe kadar dört temel konuyu tartıştıklarının altını çiziyor.

Çiftlere göre en çok anlaşmazlığa yol açan konular ise şöyle: Yüzde 25 düğün mekanı bulma, yüzde 18 ikram, yüzde 19 da çağrılacak davetlilerin listesi üzerinde anlaşma.

Diğer yandan katılımcıların neredeyse dörtte birini oluşturan yüzde 23’lük bir kesim düğün öncesi hiçbir bir anlaşmazlık yaşamadığını belirtti.

Minted isimli anket araştırmasına katılan kişilerin yüzde 94’ü partnerlerinin düğün planlamasına yardım ederek süreci daha keyifli hale getirdiğini söylerken, yüzde 46’sı düğün günüyle ilgili değişiklik yapmamayı tercih ettiklerini söyledi.

Katılımcıların neredeyse yüzde 18’i, planlama sürecinde evlilik yoluyla akraba olacakları kişileri memnun etme konusunda kaygılandığını itiraf etti.

Kadınların yüzde 17'si ise mükemmel bir gelinlik bulma meselesinde endişeli olduklarını söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yakın zamanda düğün planlama sürecindeki stres faktörlerini inceleyen bir başka araştırma, gelinlerin düğünlerine kadar ortalama dört farklı gelinlik denediklerini ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, kadınlar genelde gelinlik, düğünün olacağı mekandaki oturma düzeni ve dekor seçimlerine odaklanırken, düğünün yapılacağı mekanı seçme, ikram servisi ve balayı rezervasyonunun ayarlanması gibi işleri damatlar üstleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.   


https://www.independent.co.uk/life-style/dating

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU