Türkmenistan’da sosyal mesafe resmen yok: Binlerce kişi Dünya Sağlık Günü için bir araya geldi

Koronavirüsün “yasaklandığı” Türkmenistan’da 7 bin kişi Dünya Sağlık Günü kutlamaları çerçevesinde topluca bisiklete bindi

Kutlamalara üst düzey yetkililer de katıldı (TDH)

Dünyanın pek çok yerinde küresel koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında sosyal mesafenin önemi vurgulanırken, Türkmenistan Dünya Sağlık Günü’nü yurttaşlarını bir araya getirerek kutladı. 

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı (TDH) 3 bin 500’ü başkent Aşkabat’ta olmak üzere, 7 bin bisikletçinin salı günü bir araya geldiğini açıkladı. 
 

tt04jpg.jpg

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ülkede çok güçlü bir figür (TDH)


Devlet televizyonu aynı renk eşofman giyen bisikletçilerin yanı sıra, devlet dairelerinde egzersiz yapan memurların görüntülerini de yayımladı. 
 

01jpg_oaucRrX.jpg
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov da ata ve bisiklete binerken gösterildi (TDH)


Ayrıca Dünya Sağlık Günü etkinlikleri kapsamında güreş ve jimnastik yapılırken, tenis, basketbol, futbol, voleybol, bovling ve satranç müsabakaları da gerçekleştirildi.  
 

tt08jpg.jpg
Dünya Sağlık Örgütü Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan, her yıl Dünya Sağlık Günü olarak kutlanıyor (TDH)


Dünya çapında salgın 80 binden fazla kişinin ölümüne neden olurken, Orta Asya ülkesinde henüz hiçbir koronavirüs vakası resmen açıklanmadı. Pandeminin Çin’den hemen sonra vurduğu İran’la sınırı olan ülkede hastalığın varlığının inkar edilmesi, dünyada şüpheyle karşılanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TDH’de yeni yayımlanan bir başka haberde, başkent Aşkabat’ın da dahil olduğu Ahal vilayetinde bulaşıcı hastalıkları tedavi etmek için bir hastane inşa edildiği açıklandı fakat bu haberde koronavirüsten bahsedilmedi. 

ABD yönetiminin desteklediği Özgür Avrupa Radyosu’nun Türkmenistan kolu Azatlık Radyosu’na göre, hastalıktan bahseden veya maske takan insanlar sivil polisler ve istihbarat elemanları tarafından tespit edilip gözaltına alınıyor. 

Geçen hafta ilk kez toplum önünde koronavirüsten bahseden Berdimuhammedov, salgının ekonomik tehlikelerine odaklanmıştı. 

Orta Asya’da Türkmenistan ve Tacikistan da henüz vaka bildirmezken, iki ülkede de bahar tatilinin ardından bu hafta okullar yeniden açıldı.

Independent Türkçe, AFP 

DAHA FAZLA HABER OKU