Emrah Serbes, yeni infaz yasasıyla cezaevinden 4 yıl 3 ay erken tahliye olacak

TBMM'de görüşülen teklif ile Aladağ yurt faciası, Soma maden faciası ve Abdullah Cömert davasının sanıkları da erken tahliye olacak

Fotoğraf: AA

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı infaz düzenlemesi teklifi TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından bugün Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde görüşülmeye devam edilecek.

Bazı tutuklu ve hükümlüleri kapsam dışında bırakan infaz yasası teklifinin bu hafta Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla yasalaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Şu anki hali ile bazı tutuklu ve hükümlüleri kapsam dışında bırakan düzenlemede, 'cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu' hariç olmak üzere infaz oranının 1/2 olması öngörülüyor.

13 yıl 4 ay hapis cezası almıştı

22 Eylül 2017’de İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak Özçelik ailesinden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mevcut infaz yasasına göre cezanın 2/3’nü cezaevinde geçirip 1 yıl da denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi gereken Emrah Serbes’in 7 yıl 10 ay 23 cezaevinde kalması gerekiyor.

28 Mayıs 2021’de tahliye

Tükenmez Haber'in aktardığına göre bu yasa ile Emrah Serbes 3 yıl 8 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilecek.

Yani Serbes, 4 yıl 2 ay 28 gün erken tahliye olacak.

Kazadan 6 gün sonra 28 Eylül 2017’de tutuklanan Serbes’in tahliye olacağı tarih 28 Mayıs 2021.

Emrah Serbes’in yargılandığı davada Özçelik ailesinin avukatlığını yapan Burcu Ece Güler, konu hakkında konuşmak istemediğini söyledi.

Soma davası sanıkları da yararlanacak

Yeni infaz yasası düzenlemesinden, Soma davası sanıkları da yararlanacak. Soma maden ocağında 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili davada ceza alan sorumlular da infaz indiriminden faydalanacak.

Soma davasında 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Ramazan Doğru ve İsmail Adalı, 8 yıl 3 ay cezaevinde tutularak tahliye edilecek. 18 yıl 9 ay ceza alan Akın Çelik ve Ertan Ersoy', 6 yıl 4 ay hapiste kalacak. Böylece Doğru ve Adalı 5 yıl 9 ay, Çelik ve Ersoy ise 5 yıl 2 ay önce tahliye olacak.

Aladağ sanıkları da yararlanıyor

Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel yurtta çıkan yargında 10’u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davasının sanıkları da ceza infaz düzenlemesinden yararlanacak.

Davada dernek başkanı ile yurt müdürünün de arasında bulunduğu 7 sanık, 8 yıl 10 ay 20 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Sanıkların haklarındaki karar kesinleşirse 3 ay ile 1 yıl 4 ay arasında değişen süre cezaevinde kalacaklar.

Abdullah Cömert davasında ceza alan polis 5 ay sonra tahliye olacak

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da, Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Kuş da infaz düzenlemesinden yararlanıyor. 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Kuş, eğer infaz düzenlemesi yasalaşırsa 5 ay sonra tahliye olacak.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU