Formula 1'de maaş kesintisi devam ediyor: McLaren'in ardından Willams ve Racing Point de pilotların maaşını düşürdü

Kovid-19 salgınının oluşturduğu olumsuz ekonomik şartlar nedeniyle Formula 1'de McLaren'in ardından Williams takımı ile Racing Point, pilotların maaşlarının düşürüldüğünü açıkladı

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik zararlarını karşılayamayan Formula 1'de, Williams ile Racing Point, pilotları maaşlarının düşürüleceğini açıkladı.

Williams, pilotlar George Russell ve Nicholas Latifi'nin maaşlarını yüzde 20 indirdi. Racing Point ise Sergio Perez ve Lance Stroll'un maaşlarının düşürüleceğini ancak miktarın ne kadar olacağı bilgisini paylaşmadı. 

Williams'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, takımın üst yönetimi ve pilotlarının maaşlarında 1 Nisan'dan itibaren yüzde 20 indirim yapıldığı aktarıldı.

 

 

Açıklamada ayrıca bazı çalışanların mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz izne gönderildiği kaydedildi.

Öte yandan Formula 1'in internet sitesine açıklama yapan bir Racing Point sorumlusu, "Bazı personelimizi geçici olarak ücretsiz izne göndereceğiz, pilotlarımız ise maaşlarında gönüllü kesintiye gidecek" ifadesini kullandı.

Daha önce McLaren takımı da, sürücülerinin maaşlarını düşereceğini açıklamıştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Avustralya, Bahreyn, Vietnam, Çin, İspanya, Hollanda ve Azerbaycan'daki etaplar ertelenmiş, Monaco'daki yarış ise iptal edilmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU