WhatsApp’tan Kovid-19 sınırlaması: Mesajlar tek kişiye ya da gruba iletilebilecek

Kovid-19 salgını hakkında sosyal medyadaki bilgi kirliliği mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı da harakete geçirdi. Yanlış bilgilerin daha hızlı yayılmasına yol açan mesaj sayısında artış tespit eden WhatsApp mesaj iletimine sınırlandırma getirdi

Görsel: AA

Koronavirüs salgını milyarlarca insanı evlerine kapattı. Sokaklarda insan hareketliliği azalırken, sosyal medya trafiği ise arttı. Dünyada ve etrafında olup bitenleri öğrenme ihtiyacı insanların sosyal medyada daha çok zaman geçirmesine neden oldu.

Bu trafik içerisinde bir çok yalan haber de geniş kitlelere ulaşarak kimi zaman paniğe kimi zaman ise endişeye neden oldu. Mesajlaşma uygulaması WhatsApp sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bir mesajlaşmalara sınırlama getirdi.

Son dönemde yanlış bilgilerin daha hızlı yayılmasına yol açan mesajların iletilme sayılarında ciddi artış gözlemlediklerini açıklayan WhatsApp sınırlamayı “Şimdi, getirdiğimiz bir sınırlamayla, bu tür mesajlar tek seferde sadece bir adet sohbete iletilebilecek” diye duyurdu.

Sınırlama öncesinde WhatsApp uygulamasıyla mesajlar 5 farklı kişi veya gruba iletilebiliyordu.

WhatsApp açıklamasında kişisel sohbetlere yönelik bir platform olarak kalabilmek için bu tür mesajların yayılmasını yavaşlatmanın önemine dikkati çekti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU