Kano yaparken oğluyla birlikte kaybolan Robert F. Kennedy’nin torununun cansız bedeni bulundu

ABD'nin meşhur Kennedy ailesinden eski Maryland Vali Yardımcısı Kathleen Kennedy Townsend’in kızı Maeve ve torunu Gideon, Chesapeake Körfezi’nde kano yaparken kaybolmuştu

Maeve Kennedy Townsend McKean (AFP)

ABD medyası geçen perşembe günü Maryland eyaletindeki Chesapeake Körfezi’nde kano yaparken 8 yaşındaki oğlu Gideon’la birlikte kaybolan Maeve Kennedy McKean’in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Arama ekibinin havadan gözlem çalışmalarının yanı sıra sualltı radarı teknolojisini kullanarak bedeni tespit ettiği aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McKean’in cansız bedeninin, annesi eski Maryland Eyaleti Vali Yardımcısı Kathleen Kennedy Townsend’in evinin körfez kıyısındaki evinden birkaç kilometre açıkta dalgıçlar tarafından bulunduğu kaydedildi. 

Washington Post gazetesi öldüğü varsayılan Gideon’un bedenini bulma çalışmalarına bugün devam edileceğini de aktardı.

Kennedy ailesi sözcüsü anne ve oğulun öldüğünün varsayıldığını haftasonu açıklamıştı.

Washington Post trajediden önce ailenin koronavirüs salgını sırasında evde kendilerini karantinaya aldığını da belirtti.

Polis, anne ve oğlunun suya kaçan bir topu almak için körfezde açıldığını ancak güçlü akıntı ve rüzgar nedeniyle kıyıya geri dönemediğini düşünüyor. 

Maeve McKean kamu sağlığı ve insan hakları alanında avukatlık yapıyordu.

Kennedy ailesi, üyelerinin trajik ölümleriyle tanınıyor

McKean’in annesi  eski Vali Yardımcısı Townsend 1968’de ABD Başkanı adayıyken suikastle öldürülen Robert F. Kennedy’nin en büyük kızı.

Aynı zamanda 1963’te suikastle öldürülen ABD Başkanı John F. Kennedy’nin de yeğeni. 

John F. Kennedy  ve Robert F. Kennedy’nin ölümlerine ek olarak John F. Kennedy’nin oğlu John F. Kennedy Jr. ve eşi 1999’daki uçak kazasında hayatlarını kaybetmişti. Robert F. Kennedy'nin oğlu David aşırı doz uyuşturucudan 1984’de, diğer oğlu Michael ise 1997’deki kayak kazasında yaşamını yitirmişti. 

Robert F. Kennedy’nin bir diğer torunu Saoirse Roisin Kennedy Hill de geçen sene aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, Washington Post, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU