"Çalışanlara ücretsiz izin" kararı alan Liverpool, gelen tepkilerin ardından geri adım attı

Liman işçileri tarafından kurulmasıyla bilinen Liverpool Kulübü, Kovid-19 salgını nedeniyle çalışanlarına ücretsiz izin kararından geri adım attı. Kırmızılar, farklı alternatifler üzerinde çalıştıklarını duyurdu

Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig'in lideri Liverpool, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı liglerin ertelenmesinin ardından 200'e yakın çalışanını ücretsiz izne gönderme kararından vazgeçti ve taraftarlarından özür diledi. 

Kulübün üst yöneticisi (CEO) Peter Moore, taraftarlara hitaben yazdığı mektupta, geçen hafta aldıkları karardan dolayı özür dileyerek personeli ücretsiz izne çıkarmayacaklarını belirtti.

 

 

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinden kulübü korumaya çalıştıklarını aktaran Moore, şu ifadeleri kullandı:

Amacımız, işçi çıkarma veya maaş indirimine gitmeden kulüp personelinin işlerini korumayı sağlamaktı. Ancak yanlış bir karar aldığımıza inanıyor ve bundan dolayı oldukça üzgün olduğumuzu belirtiyoruz.

Moore, ücretsiz izin uygulaması yerine başka alternatifler üzerinde çalışacaklarını vurguladı.

Liverpool Kulübü, geçtiğimiz cumartesi günü çalışanların ücretsiz izne çıkarıldığını açıklamıştı. 

 

 

Anfield ekibi, İngiliz hükümetinin izne çıkarılan personellerin maaşlarının yüzde 80'lik kısmını ödeyeceğini ve bu sayede çalışanların gelir kaybına uğramayacağını açıklaması, tepki toplamıştı.

Başta kulübün efsane isimlerinden Jamie Carragher ve Stan Collymore'un yanı sıra taraftar grupları da yönetime tepki göstermişti.

Carragher, kişisel Twitter hesabından Liverpool'un açıklamasını alıntılayarak kulübün tüm saygı ve iyi niyet göstergesini kaybettiğini dile getirdi.

 

 

Premier Lig'de daha önce  Newcastle United, Tottenham, Bournemouth ve Norwich City de bazı çalışanlarını ücretsiz izne göndereceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU