Akşener: Kendi vatandaşından para isteyerek zedeledikleri itibarı, Avrupa'ya yardım ederek toplamaya çalışıyorlar

İYİ Parti lideri: Aç karınların böyle hikâyelere karnı tok. Devlet adamlığı, yaraya çare olmaktır

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede yanlışlar yaptığını söyleyerek “Kendi vatandaşından para isteyerek zedeledikleri itibarı, Avrupa'ya yardım ederek toplamaya çalışıyorlar. Aç karınların böyle hikâyelere karnı tok. Devlet adamlığı, yaraya çare olmaktır" dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla duyurulan bağış kampanyası için “Yeni Cami'de dilenip, Sultanahmet'te sadaka verilmez” yorumunu yapan Akşener’e “Bu ifadenin ileri bir benzetme olup olmadığı” soruldu.

Akşener, bu soruya şöyle yanıt verdi:

Hayır düşünmedim. Sayın Erdoğan'ın yaptığının tam tarifi buydu. Vatandaşına IBAN göndereceksin, sonra fert başı geliri 30 bin doların üstünde olan İtalya'ya, İspanya'ya ‘Yardım gönderdik' diye caka satacaksın.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İYİ Parti lideri şöyle devam etti:

Böyle komedi olabilir mi? Böyle bir anlayış devlet ciddiyetine yakışmaz. Cumhurbaşkanları kendi vatandaşları sıkıntı çekerken, uluslararası alanda kişisel PR çalışmalarına giremezler. Devlet yönetme yetkisinin getirdiği sorumluluk her şeyin önüne, ülkeni, vatandaşını koymaktır.

Kendi imajını milletinin sağlığının önüne koyan bir zihniyetle devlet yönetilmez. Bizim çağrımız çok net. Madem ona buna yardım gönderecek durumun var, önce sıkıntı çeken, açlık çeken insanına nakit yardımı yap.

Bu büyük millet gerekirse birbirine yardım eder. Ama önce sen devlet olarak vatandaşının yanında durmak zorundasın. Maalesef krizi değil, algıları yönetmeye çalışıyorlar.

Akşener, “Kendi vatandaşından para isteyerek zedeledikleri itibarı, Avrupa'ya yardım ederek toplamaya çalışıyorlar. Aç karınların böyle hikayelere karnı tok” ifadesini kullandı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU