242 yıllık perakende zinciri iflasa hazırlanıyor

Debenhams’ın Üst Yöneticisi Vansteenkiste, hükümetin sokağa çıkma yasağı kararı üzerine mağazaların kapatılmasının ardından şirketin iflasını açıklamaya hazırlandığını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Birleşik Krallık’ta 242 yıllık perakende giyim ve ev eşyaları mağazası Debanhams’in iflasını açıklamaya hazırlandığı bildirildi.

BBC’ye açıklamada bulunan Debanhams Üst Yöneticisi (CEO) Stefaan Vansteenkiste, şirketin daha önce benzeri görülmemiş bir dönemden geçtiğini, İngiliz hükümetinin sokağa çıkma yasağı kararı üzerine mağazaların kapatılmasının ardından şirketin iflasını açıklamaya hazırlandığını bildirdi.

Vansteenkiste iflas hazırlığına rağmen şirketin online satışlarına devam edeceğini, mağazaların ise yasağın kaldırılmasıyla yeniden faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi.

Şirketin, iflasını ilan etmesinin ardından borçlu olduğu bankalara ve ABD’li hedge fon yöneticisi Silver Point Capital önderliğindeki bir grup yatırımcıya devredilmesi bekleniyor.  

Debenhams’ın 20 ülkede toplam 220 mağazası bulunuyor ve şirketin bünyesinde yaklaşık 28 bin kişi çalışıyor.

Ülkenin önde gelen perakendecileri Topshop, Wallis, Miss Selfridge ise yaklaşık 16 bin çalışanını ücretsiz izne çıkardı.

Hükümet daha önce açıkladığı program kapsamında, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 80’inin, 2 bin 500 sterline kadar karşılanacağını bildirmişti.

Primark tedarikçilerine siparişlerinin iptal edildiğini duyururken New Look ise depoda bekleyen siparişler için ödemelerin gecikeceğini bildirdi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU