Karar yazarı Ocaktan: AK Parti neden toplumda gerilimi tetikleme potansiyeli bulunan böyle bir adımı attı?

“Bu durum epey bir süredir tartışılmakta olan meşruiyet krizinin daha da derinleşmesine vesile olacaktır”

Fotoğraf: YouTube

Geçmişte AK Parti’den milletvekili olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın belediyelerin bağış toplayamayacağına yönelik kararını eleştirdi.

Ocaktan, “Bari bugün gerilim politikalarına biraz ara verelim” başlıklı köşe yazısında AK Parti iktidarına şu eleştiriyi yöneltti:

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunları yönetme sıkıntısına düştüğü anlarda bütün bunların iktidara karşı “dış güçler” tarafından tezgahlandığını ve içerideki hainlerin bu projelere destek verdiğini ima etmeyi, hatta doğrudan söylemeyi tercih etmiştir.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin koronavirüs dolayısıyla açtığı bağış kampanyasının bloke edilmesine değinen Ocaktan, şöyle yazdı:

Maalesef bu yeni anlayış türü ekonomik krizden Suriye meselesine, mülteci sorunundan bir türlü ne olduğu anlaşılamayan başkanlık sisteminin arızalarına kadar her konuyu halının altına süpürerek gündem dışına itmiştir.

Her meseleyi hızla siyasallaştıran bu yaklaşım tarzı, ne yazık ki Corona belası yüzünden sıkıntılı anlar yaşadığımız şu günlerde hiçbirimizin istemediği bir gerilim atmosferi yaratmaktadır.

Mesela hiçbir gereği yokken İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerine getirilen yardım toplama yasağı, bu kritik süreçte hem meseleyi siyasallaştırmış, hem de dayanışma ruhumuza zarar vermiştir.

İktidar cenahı pek görmek istemese de, bu yasak meselesi uzun vadede iktidarın lehine olan bir durum değildir. Bugün itibariyle belki iktidarın gücünü herkese göstermek açısından iş bitirici bir argüman olabilir. Ama unutulmamalı ki, epey bir süredir tartışılmakta olan meşruiyet krizinin daha da derinleşmesine vesile olacaktır.

AK Parti’nin İstanbul’da seçim kaybetmesini hatırlatan Ocaktan, “Açıkçası çok merak ediyorum, AK Parti neden toplumda gerilimi tetikleme potansiyeli bulunan böyle bir adımı atma ihtiyacı duymuştur. Üstelik de daha bir yıl önce AK Parti, 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde benzer ayrıştırıcı politikalar yüzünden seçim hezimeti yaşadığı halde...” yorumunu yaptı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU