20-65 yaş aralığındaki kişilere haftada 5 adet ücretsiz maske dağıtılacak

Pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından vatandaşlara maskenin ücretsiz sağlanması adına karar alındı

Fotoğraf: AA

PTT, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının almış olduğu karara istinaden, online ortamda ePttAVM.com üzerinden ücretsiz olarak maske temini sağlanacağını duyurdu.

Sitedeki yoğunluk nedeniyle başvurularun e-Devlet üzerinden yapılacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun maskelerin 20-65 yaş aralığındaki vatandaşlara haftada 5 adet olarak dağıtılacağını açıkladı.

Pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından vatandaşlara maskenin ücretsiz sağlanması adına karar alındı. 

PTT'nin online alışveriş sistemi ePTTAVM üzerinden ücretsiz maske temini yapılabileceği açıklandı.

Ücretsiz maske teminin sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşları kapsamadığı belirtildi.

ePTTAVM ile ücretsiz maske nasıl alınır?

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılması gerekiyor.

20-65 yaş aralığındaki vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor.

Siteye girmek için tıklayın

Ücretsiz maske dağıtımında başvurular e-Devlet üzerinden alınacak

Ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak.

"PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU