Mehmet Barlas: Erdoğan ve tüm yetkililer önlemlere baştan itibaren tavizsiz uydukları için sağlıklarını koruyorlar

Barlas, Türkiye’de salgınla ilgili kararların gecikmeden alındığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, koronavirüs mücadelesinde Türkiye’nin diğer dünya ülkelerinden daha iyi bir durumda olduğunu, alınması gereken kararların hiç gecikmediğini söyledi. Barlas’a göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililer önlemlere tavizsiz uydukları için sağlıklarını koruyorlar.

Barlas, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki yönetimlerin kararsızlıklarını ve çaresizliklerini izlerken, Türkiye'nin ne kadar farklı ve şanslı olduğunu hissediyorsunuz. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Sağlık Bakanı ve diğer bakanlar, alınması gerekli kararları hiç geciktirmiyorlar. Nitekim 65 yaşın üzerinde olanların evlerinden çıkmaları yasaklanırken, bu yasak sonunda 20 yaşın altında olanlara da geldi. Sonunda gençler ve çocuklar da yaşlıların halinden anlamak zorunda kaldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerin önlemlere uyduklarını söyleyen Barlas, şunları yazdı:

Evet... Amerika'ya, İspanya'ya, İtalya'ya bakınca Türkiye'nin kıymetini bir kez daha anlıyoruz. Bu arada İngiltere'de Kraliçe'nin bile kesin olarak sağlıklı kalabildiği söylenemiyor. İngiltere Başbakanı Johnson ise daha tedavisini tamamlamadı. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm yetkililer önlemlere baştan itibaren tavizsiz uydukları için, sağlıklarını koruyorlar. Dilerim bu günler en kısa zamanda geride kalır.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU