ABD'li kadın koronavirüs yüzünden nadir görülen bir beyin hastalığı geliştirmiş olabilir

"Bu komplikasyon şiddetli akciğer hastalığı kadar yıkıcı"

(Pixabay)

Doktorlar, 58 yaşındaki bir kadının koronavirüs sonucu nadir görülen bir beyin hastalığı geliştirmiş olabileceğini söylüyor.

Detroit'te kimliği bilinmeyen bir kadını varsayımsal Kovid-19 için tedavi eden doktorlar, kadının çoğunlukla küçük çocukları etkileyen merkezi bir sinir enfeksiyonu olan akut nekrotizan ensefalit (ANE) geliştirdiğini bildirdi.

Radiology'de yayınlanan habere göre, 50'lerinin sonlarındaki havayolu işçisi bir kadın, önce üç günlük öksürük, ateş ve değişken zihinsel durum öyküsüyle hastaneye başvurdu.

Başlangıçta influenza testi negatif çıkan kadın, ardından kurum içinde geliştirilmiş hızlı bir testle Kovid-19 için varsayımsal pozitif çıktı.

Hasta uyuşukluk halini sürdürürken doktorlar manyetik rezonans görüntüleme (MRI) ve bilgisayarlı tomografi (BT) taramalarını tamamladı. Doktorlar, beynin bilinç, duyum ve hafıza fonksiyonunu kontrol eden kısımlarında anormallikler ortaya çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık sistemi, ANE'nin özellikle yetişkinlerde nadir bir durum olduğunu ve beklenmedik olumsuz klinik sonuçlarla ilişkili olduğunu söyledi.

Sağlık sistemi, “Hasta hastanede yatıyor ve ciddi durumda" ifadelerini kullandı. 

Makaleye göre bu beyin hastalığı daha önce diğer viral enfeksiyonlarla ilişkilendirilse de henüz yeni koronavirüsün bir yan etkisi olarak gösterilmemişti.

Henry Ford Sağlık Sistemi'ne göre bu vaka raporunun söz konusu beyin hastalığıyla koronavirüs arasındaki ilişkinin ilk kaydedilen örneği olduğu düşünülüyor.

Tanıyı koyan isimlerden nörolog Elissa Fory "Tüm sağlık uzmanlarının bunun farkında olması ve değişken bir bilinç düzeyiyle başvuran hastalarda bu rahatsızlığı aramaları açısından önemli. Şiddetli nörolojik hastalığı olan hastaları tedavi paradigmamıza nasıl dahil edeceğimizi düşünmeliyiz" dedi.

Bu komplikasyon şiddetli akciğer hastalığı kadar yıkıcı.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU