2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlanan "Sporcular Köyü", Kovid-19 hastalarına ev sahipliği yapabilir

Japonya'da düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları için inşa edilen Sporcular Köyü'nün koronavirüs hastalarının kullanımı için geçici hastane yapılması planlanıyor

Tokyo Körfezi'ndeki Sporcular Köyü, 15 binden fazla sporcuya ev sahipliği yapacak / Fotoğraf: AP Photo

2020 Tokyo Olimpiyatları için yapım aşamasında olan Sporcular Köyü'nün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçici bir hastane olarak kullanılabileceği bildirildi.

Associated Press'te yer alan habere göre, Tokyo Valisi Yuriko Koike, oyunlar sırasında 11 bin olimpik ve 4 bin 400 paralimpik sporcuya ev sahipliği yapacak olan Tokyo Körfezi'ndeki kompleksin, hastalar için geçici bir hastane yapılabileceğini söyledi.

Tamamlandığında 24 binadan oluşacak külliyenin Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Kovid-19 salgını nedeniyle 1 yıl ertelediği 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na kadar boş kalması nedeniyle bu yönde bir karar aldığı belirtildi.

Vali Koike, Sporcular Köyü'nün seçeneklerden sadece bir tanesi olduğunu bildirerek, "Köyün yapımı henüz bitmedi. Bugün veya yarın bile mevcut olan yerler hakkında konuşuyoruz. Tüm olasılıkları tek tek kontrol ediyoruz" dedi.

Koike ayrıca, hükümetin hastalar için bir otel satın almasının da gündemde olduğunu bildirdi.

Sporcular Köyü'ndeki 5 bin 600 birim, olimpiyatlardan sonra yenilenerek satışa çıkarılacak. 2023 yılında tam doluluk oranına ulaşacak komplekste daire fiyatlarının 500 bin ile 2 milyon dolar arasında olacağı belirtildi.

Tokyo Belediyesi ve şehrin önde gelen 10 şirketi tarafından inşa edilen Harumi Flag Kompleksi, aralarında Mitsui Fudosan Residential, Nomura Real Estate Development ve Sumitomo Realty&Development gibi şirketler tarafından yapılıyor.

Harumi Flag'i yöneten grup ise, yapının Kovid-19 hastalarının kullanımı için açılacağı iddialarının doğru olmadığını ve yerel yönetimden böyle bir teklif almadıklarını duyurdu.

Grup ayrıca, olimpiyatların ertelenmesinin ardından kompleksin gelişim süreciyle ilgili bir program yapmadıklarını açıkladı.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU