Dağıtımcısını “Koronavirüs ile alakamız yok” açıklamasını yapmak zorunda bırakan Corona biralarının üretimi duruyor

Meksika hükümetinin “zaruri olmayan faaliyetleri durdurun” emrinin ardından ülkenin en büyük içki üreticisi Grupo Modelo, amiral gemisi Corona biralarının üretimini durduracak. Mevcut ürünün dağıtımı ise sürebilir

Fotoğraf: Scott Olson/Getty Images

Meksika’nın en büyük alkollü ve alkolsüz içki üreticisi Grupo Modelo, ülke yönetiminin koronavirüs salgınının önüne geçmek için aldığı “30 Nisan’a kadar zaruri olmayan faaliyetleri durdurun” kararına uyacaklarını ve üretimlerini minimuma indireceklerini açıkladı. 

180 ülkeye ihracat yapan Modelo’nun ürünleri arasında Pacifico ve Modelo biraları ile dünyanın en çok tüketilen beş birası arasında yer alan Corona da var.  

Meksika yönetimi yalnızca tarım bağlantılı sektörlerin faaliyetine izin verirken Grupo Modelo’dan yapılan açıklamada, hükümetin izin vermesi durumunda, ibira tedariğini garantiye almak adına işgücünün yüzde 75’inin evden çalışabileceğini duyurdu. 
 


Reforma gazetesinin haberine göre Meksika’nın diğer büyük bira üreticisi, Hollanda merkezli Heineken de 3 Nisan  itibariyle üretimine ara verebilir. Ancak konuyla ilgili şirketten resmi bir açıklama yapılmadı. 

Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana “Corona” marka bira, birçok espiri ve şehir efsanesinin hedefindeydi. 

Öyle ki uluslararası alkollü içecek pazarlamacı şirketi Constellation Brands, 28 Şubat’ta “Corona ile koronavirüs arasında bir bağlantı yok” açıklaması yapmak zorunda kalmıştı. 

Şirketin sözcüsü Stephanie McGuane tarafından yapılan açıklamada şubat ayında Corona Extra satışlarının yüzde 5 arttığını söylemişti. 

Ancak gündemi hızla değiştiren salgın, bira tüketimini de vurdu. Önce Çin’de talebin azalması, sonra birçok ülkede eğlence yerlerinin kapatılmasıyla Corona birasının satışları en büyük müşterisi ABD’de de dâhi yüzde 40 geriledi. 

1922'de kurulan Grupo Modelo, Corona markasını ilk kez 1925'te piyasaya sürmüştü. 

Şirketin tamamı, 1852'den bu yana faaliyet gösteren ABD'li biracılık devi Anheuser-Busch Companies tarafından 2008'de satın alınmıştı. Anheuser-Busch, Grupo Modelo'nun Meksika'daki 11 fabrikasında söz sahibi. 



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU