İstanbul'da salgın tedbirleri: Özel araçlara trafik, 18 yaş altına sokak yasağı gelebilir

Koronavirüs vakalarının hızla artması sonrası İstanbul’da yeni tedbirler gündeme alındı. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı yaşı 60’a çekilmesi düşünülürken bu yasağın 18 yaş altını da kapsayabileceği görüşülüyor

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılması sonrası Türkiye genelinde alınan tedbirlerin kapsamı genişletiliyor.

Salgının yayılma hızını yavaşlatmak ve başta İstanbul olmak üzere sokağa çıkanların sayısını azaltmak çin yeni tedbirler hazırlanıyor.

Hürriyet’in haberine göre, hükümette yapılan seri toplantıların neticesinde, özellikle İstanbul merkezli yayılmaları önlemek için yeni kararlar alınması görüşüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel araçlar yasaklanabilir

Toplantıda, İstanbul’da alınan önlemlerin sonuçları da değerlendirildi. Özel araçların tamamen yasaklanmasının yakında uygulamaya geçeceği belirtiliyor.

Bu yasağın birkaç gün içerisinde başlayabileceği ifade edildi.

Bu nedenle İstanbul’da azaltılan otobüs seferleri arttırılacak. Böylece her seferde az sayıda yolcunun olması sağlanacak. İstanbul’da 100 bin kişinin seyahat izni için başvurduğu ve izin verilmediği öğrenildi. Zorunlu işler ve hastalık gibi gerekçelerin dışında seyahat izni verilmiyor.

Sokağa çıkmayı daha da azaltmak için 65 yaş üstüne konulan sokağa çıkma yasağı yaşını 60’a indirmek planlanıyor. Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokağa çıkmasına izin verilmemesi de değerlendirilen seçeneklerden biri.

Yasak ihlalleri azaldı

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ihlallerin vali ve kaymakamlara gönderilen son uyarılardan sonra azaldığı, her ilin ihtiyacına göre yeni önlemlerin hayata geçirildiği belirtiliyor. Bu bölgelerde sokağa çıkma yasağının yüzde 70 oranında uygulandığı bilgisi paylaşıldı. Üç büyük il içinde kurallara uyma açısından Ankara’nın en başarılı il olduğu, İzmir ve İstanbul’da da yeni önlemlerin oranı arttıracağı kaydediliyor.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU