Fatih Terim, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla üç kişiden şikayetçi oldu

Terim, Kovid-19 testini Twitter hesabından paylaştıktan sonra kendisine sosyal medya üzerinden hakaret eden 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından, Twitter üzerinden kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle 3 kişi hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusu yaptı.

Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar'ın habere göre, ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve yapılan paylaşımlar nedeniyle itibarının sarsıldığını belirten Terim, şüphelilerin "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yargılanmasını istedi.

Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: 

@ErtugrulSaritas, twitter hesabından kendi görüntülerinin bulunduğu bir video yayınlayarak, ‘Bugün aldığımız habere göre Fatih Terim coronavirus olmuş. Allah’ın işte sopası yok. Bunun şerefine içiyoruz...’ şeklinde şarap içerek açıklama yapmıştır. Ölümcül bir hastalığa yakalanmış Terim’in itibar ve saygınlığını zedeleyecek açıklama yapan şüpheli, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. 

Diğer şüpheli @Themanyedek hesaplı twitter kullanıcısı da Terim’in hastalığını açıklamasının akabinde, ‘Fatih Terim layığını bulmuş... Beter olsun’ şeklinde paylaşımda bulunarak küfür etmiştir. 

@hesapVer4 adlı kullanıcı, ‘Senin gibi yalancı, şaibeci, vatan haini, dolapçı biri bir daha dünyaya gelmez’ diyerek Terim’in terör örgütüyle bağlantısı olduğunu belirtmiştir. Üç şüpheli twitter kullanıcısı hakkında Terim’in şeref ve saygınlığını rencide edici şekilde hakaret, iftira ve halkı kin ve düşmanlık suçlarından kamu davası açılmasını talep ediyoruz.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 23 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve gerekli tedavilerin yapılması için hastaneye yatırıldığını açıklamıştı.

 

 

Deneyimli teknik adam, yapılan tedavinin ardından 30 Mart'ta taburcu edilmişti.

 

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU