İçerisinde 500 dolarlık koronavirüs testinin de olduğu “lüks karantina odası” hizmeti sunan otelden açıklama: Çalışanlarımızı düşünmek zorundayız

İsviçre merkezli Le Bijou oteli, karantina günlerini evde geçirmek istemeyenlere, fiyatı 2 bin dolara ulaşan lüks oda hizmeti sunuyor. Ekstra bir ücretle hemşire kontrolü ve Kovid-19 testi de mümkün

Fotoğraf: www.lebijou.com

Merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde yer alan lüks otel Le Bijou, içerisinde korona testi yapılması da dahil sağlık hizmetlerinin olduğu “karantina odalarını” hizmete açtı. 

Gecelik kalma bedelinin 800 ile 2 bin dolar arasında değiştiği hizmet, odaya yemek servisi ve özel şef, özel spor salonu, oda da spa masajı ve ev-ofisi de kapsıyor. 

Bunlara ek olarak ziyaretçiler dilediği takdirde koronavirüs testi için 500 dolar, bir hemşirenin günde iki kez ziyaret etmesi için bin 800 dolar ya da her saat başı hemşire kontrolü için günlük 4 bin 800 dolar ödeyebilecek. 

Le Bijou CEO’su Alexander Hübner, üç günlük rezervasyonlarının bir kısmının 14 veya daha fazla güne çıkmasının ardından bu kararı aldıklarını söyledi. Gerekçesi ise koronavirüsün bulaşma riskine karşı önerilen 14 günlük karantina sürelerini evde geçirmek istememeleri. 
 

Le Bijou 2.jpg
Fotoğraf: www.lebijou.com


Kararın ardından bazı odalarını “uzun süreli” ziyaretlere göre ayarlayan otel yönetimi, müşterilerinin en az insanla temas etmesi için odaları, dijital servislerin artırılmasından, check-in ve check-outun sanal şekilde yapılmasına kadar belli bir otomasyona soktu. 

Bugüne kadar “Wolf of Wall Street” filminde Jordan Belfort’u canlandıran Leonardo Di Caprio’u, Apple kurucularından Steve Wozniak’ı ağırlayan lüks otel, sağlık çalışanları için ise ücretsiz hizmet veriyor. 

CNBC’ye konuşan Le Bijou sözcüsü, sertifikalı sağlık hizmeti sunduklarını söyleyerek 500 dolalık koronavirüs testi hakkında şu ifadeleri kullandı: 

Biz küçük ve orta ölçekli bir aile şirketiyiz. 60 kişilik işgücümüzü, herhangi bir devlet kurtarma paketi olmadan korumaya çalışıyoruz. Evinden uzaklaşmak isteyenlere ve sağlık çalışanlarına güvenli ve rahat bir ortam sunarken kapatmamızın hiçbir anlamı yok. 

İsviçre vatandaşı olmayan, dolayısıyla sağlık sigortası olmayan ziyaretçilerinin de olduğunu söyleyen sözcü, otelde ortak alan olmadığını, müşterilerinin istemedikleri sürece kimseyle temas etmek zorunda olmadığını belirtti. 

“Sorumsuzca ve etik dışı” 

Le Bijou’nun yeni uygulamasını CNBC’ye değerlendiren seyahat rehberi ve yayıncısı Rough Guides’ın CEO’su René Frey, bu durumu “Sorumsuzca, etik dışı ve ticareten yanlış” bulduğunu söyledi. Frey, iki hafta önce dergisinin Londra’daki merkezini kapatmış ve memleketi İsviçre’ye dönmüştü. 

“Birçok küçük işletme federal yasa ile kapatılmışken bir dayanışma göstermemeleri çok yanlış” diyen Frey, otelin test için 500 dolar almasını da eleştirdi ve hükümetin, Kovid-19 testini zorunlu sağlık sigortası kapsamında tuttuğunu aktardı. 

Federal Konsey, testin fiyatını 180 İsviçre frangı, yani 187 dolar olarak açıklamıştı.

500’den fazla ölüm var 

18 binden fazla vakanın görüldüğü ve 505 kişinin yaşamını yitirdiği İsviçre’de hükümet otellerin kapanması yönünde karar almadı. 

Ülkede “sosyal mesafenin korunması” kuralları işlenirken yüksek risk taşıyan ülkelerden tüm uçuşlar durduruldu. Beş kişiden fazla insanın bir araya gelmesi yasaklandı, gıda marketleri, eczaneler dışında diğer işletmeler kapatıldı. 


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU