Varank’tan aşı açıklaması: Çok hızlı netice alabileceğimiz yaklaşımlar belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kovid-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesinin yer aldığını söyledi

Mustafa Varank / Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kovid-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilen Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'na katıldı.

Yetkin bilim insanlarının koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme faaliyetlerine katkı vermek için çalıştığını ifade eden Varank, “Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Gerekirse bakanlığımızın tüm kaynaklarını bunun için kullanırız”

Varank, söz konusu süreçte emekçilerin işini kaybetmemesi ve hanelerin gelir seviyesinin korunması kırmızı çizgileri olduğunu kaydetti.

"(Kovid-19) Ülkemizde aşı ve ilaç konusunda önemli yetkinlikler var. Çok hızlı netice alabileceğimiz yenilikçi yaklaşımlar belirlendi" diyen Varank, şu ifadelere yer verdi:

Kovid-19 Platformu altında 7 aşı projesiyle kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı 7 ilaç geliştirme projesi yer alıyor. Koronavirüs için gerekirse bakanlığımızın tüm kaynaklarını bu iş için kullanmamızın önünde hiçbir engel yok.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU