ABD'de Kovid-19'dan ölen Türkler'in sayısı 6'ya yükseldi

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Karaçay Türk toplumundan bir kişi daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Türk toplumundan ölenlerin sayısı eyalette 5’e, ABD’de ise 6’ya yükseldi. Avrupa’da Türk vatandaşlarının ölü sayısı ise 108'e çıktı

Fotoğraf: AP

ABD’nin New Jersey eyalenin Paterson şehrinde oturan Türk asıllı 85 yaşındaki H.K'nin, Kovid-19 salgını nedeni ile tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtildi. 

Paterson şehrindeki Saint Joseph Hastanesi’nde bir süredir yoğun bakımda tutulan H.K.'nin salı günü yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Karaçay Türk toplumunun bir üyesi olduğu ifade edilen H.K.'nın vefat haberi akrabaları tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

H.K. ile Paterson şehrinde Kovid-19 sebebi ile öldüğü belirlenen Türklerin sayısı 5’e yükseldi. Şehirde bulunan hastanelerde halen bazı Türklerin korona virüsü teşhisi ile tedavisinin devam ettiği açıklandı.

Son vefat haberi ile birlikte ABD genelinde Türk toplumu üyelerinden Kovid-19 nedeniyle vefat eden sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

 

ap3.jpg
Fotoğraf: AP

 

En çok ölüm Fransa’da

Binlerce ölüme neden olan salgının kurbanları arasında Avrupa’da yaşayan 108 Türk vatandaşı yer aldı. Fransa'da 40, Almanya'da 20, Hollanda'da 21, Belçika'da 10, Birleşik Krallık ve İsveç'te 6, İsviçre'de 3, Avusturya'da 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

Kafkaslardan Amerika’ya

Bir Türk boyu olan Karaçaylılar, 1812 yılında Rus hakimiyetine girdi. Rus Çarlık yönetiminin uyguladığı baskı politikasına dayanamayan Karaçaylıların bir kısmı Osmanlı topraklarına göç etmek zorunda kaldı. İkinci Dünya Savaşı sonunda Sovyet yönetimi tarafından Kazakistan ve Kırgızistan steplerine sürülen Karaçaylılardan bir grup, 1960’lı yılların başlarında ABD’ye göç ederek New Jersey eyaletinin en önemli sanayi şehirlerinden birisi olan Paterson’a yerleşti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU