Abdurrahim Albayrak: Koronavirüsün yaşla ilgisi var ama insanın moralinin yerinde olması her şeyden önemli

Koronavirüs tedavisinin ardından taburcu edilen Abdurrahim Albayrak, yaşadıklarını "Ateş, öksürük, halsizlik vardı. Yani grip ya da soğuk algınlığı geçirdiğiniz zaman yaşadığınız şeyler" sözleriyle anlattı

Abdurrahim Albayrak / Fotoğraf: AA

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından yaptığı açıklamada, hastalığı yenmede psikolojik durumun önemli olduğunu belirterek, "Moraliniz iyi olursa emin olun ki ilaçlarla birlikte daha fazla etki ediyor" dedi

Sabah gazetesinden Levent Tüzemen'e konuşan Albayrak, yaşadıklarını şöyle anlattı: 

Ateş, öksürük, halsizlik vardı. Yani grip ya da soğuk algınlığı geçirdiğiniz zaman yaşadığınız şeyler. Şikayetlerim devam edince doktoruma başvurdum. Hastaneye gittim tetkikler yapıldı. Koronavirüs testimin pozitif çıkmasıyla da iki hafta süren bir hastane süreci yaşadım. Elbette sıkıntılarım oldu.

Çok iyi bir sağlık heyeti tarafından tedavisinin yapıldığını dile getiren Albayrak, "Önce ateşim sonra öksürüğüm git gide azaldı. Burada önemli olan insanın psikolojisi. Moraliniz iyi olursa emin olun ki ilaçlarla birlikte daha fazla etki ediyor. Hastane süresince yalnız kaldım. Kimseyle temas etmedim. Bol bol dua ettim" ifadelerini kullandı.

"Moral her şeyden daha önemli"

Kendisiyle aynı hastalığa yakalanan eşi Şükran Albayrak ve oğlu Hikmet Albayrak'ı hastalığı sürecinde göremediğini ve onlar için sadece dua ettiğini aktaran Albayrak, şu değerlendirmeyi yaptı: 

Binlerce telefon ve mesaj aldım. Çoğuna cevap veremedim ama hepsi moral oldu. Hastalığın yaşla ilgisi var ama insanın moralinin yerinde olması her şeyden önemli. Size diyorum ki evinizde kalın, devletimizi dinleyin. Hastanelerimiz, doktorlarımız mükemmel. Evde kalırsak onların da işi rahatlar. Evde kal hastanede kalma. Bunu sürekli söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim.

Tüzemen, hastaneden taburcu edilmelerinin ardından Şükran Albayrak'ın evinde, Abdurrahim Albayrak'ın ise tedbir amaçlı şirketinde kendisi için hazırlanan ve izolasyonu sağlanmış bir odada kaldığını kaydetti.

 

Independent Türkçe, Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU