Kevin Durant dahil 16 basketbolcu parke yerine NBA 2K'de kapışacak

NBA sezonunun yeni tip koronavirüs salgını sonrası askıya alındığı ABD’de basketbolseverler hasretlerini özel bir e-spor etkinliğiyle giderecek

Brooklyn Nets yıldızı Kevin Durant'a 17 Mart'ta koronavirüs pozitif teşhisi konulmuştu (AFP)

Sadece profesyonel NBA oyuncularına açık olan "NBA 2K Oyuncular Turnuvası" 3 Nisan Cuma günü başlayacak.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), NBA Oyuncular Birliği (NBAPA) ve oyun firması 2K’dan yapılan açıklamaya göre 10 gün sürecek turnuva ESPN ve ESPN 2 kanallarından yayınlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs pozitif teşhisi konulan Brooklyn Nets yıldızı Kevin Durant ile Atlanta Hawks’ın yükselen yıldız oyuncusu Trae Young’ın da aralarında olduğu 16 profesyonel oyuncu turnuvada yarışacak.

İlk kez yapılan turnuvayı kazanan oyuncu, 100 bin dolar değerindeki ödülü koronavirus salgınıyla savaşan kurumlardan birine bağışlayacak.

2K Sports İkinci Başkanı Jason Argent da yaptığı açıklamada “Tüm dünyadaki taraftarlara basketbolu ulaştırmak ve bu belirsiz zamanlarda insanlara yardım etmek adına NBA ve NBPA ile ortaklık kurduğumuz için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Xbox One üzerinden oynanacak turnuvada oyuncular tek maçlı eleme usulü şeklinde birbiriyle karşılaşacak.

Utah Jazz oyuncusu Rudy Gobert’in yeni tip koronavirüse yakalandığı ortaya çıkınca NBA tüm sezonu 11 Mart’ta süresiz askıya almıştı.

NBA’de 8 farklı takımdan 15 oyuncu ve yetkilinin yeni koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

 

AFP, CBC Sports, 2K
Derleyen: Keremcan Karabatak

DAHA FAZLA HABER OKU