Suudi alimden koronavirüs fetvası: Kadınların, ev karantinasına uymayan eşlerinden ayrı yatakta yatması caizdir

Alimler Yüksek Konseyi üyesi Abdullah Mutlak, kadınların koronavirüs endişesiyle eşlerinden ayrı yatakta yatabileceğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

Suudi Arabistan Alimler Yüksek Konseyi üyesi Abdullah bin Muhammed Mutlak, kadınların ev karantinasına uymayan ve dışarı çıkarak koronavirüse yakalanma riski oluşturan eşlerinden ayrı yatakta yatabileceğine yönelik fetva verdi.

Erkeklerin ev halkının sağlığına saygı duyması gerektiğini ifade eden Mutlak, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına evde kalma çağrısı yaptı.

Suudi 1 televizyonundaki canlı yayına katılan ve eşinin karantina kurallarına uymayarak sürekli dışarı çıktığını söyleyen bir kadının sorusu üzerine Mutlak, şu açıklamayı yaptı:

"Kendini korumanda bir günah yoktur. O evde durduğu sürece korkmanıza gerek yok. Eğer şüpheliyseniz eşinizden 14 gün boyunca uzak durun"

Mutlak, "Eğer koca eşinin ve çocuklarının sağlığını hiçe sayıyor ve toplantılara, buluşmalara gidiyorsa, eşinin ondan ayrı yatakta yatmasında bir günah yoktur" ifadelerini kullandı.

Halkı evde kalmaya davet eden Mutlak, aile içi psikolojinin bozulabileceğine de dikkat çekti.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre Suudi Arabistan’da şu ana kadar bin 563 vaka görülürken, 10 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan, koronavirüs nedeniyle bir dizi tedbir yayınlamıştı. Bu tedbirler arasında sokağa çıkma kısıtlaması da yer alıyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU