Sadio Mane'den örnek davranış: Ülkesinde koronavirüs hastanesi yaptırıyor

Liverpool'un Senegalli yıldız oyuncusu Sadio Mane doğduğu kasabaya, Kovid-19 hastalarının tedavilerinin de yapılacağı büyük bir hastane yaptırıyor. Yıldız futbolcu, daha önce de kasabası Bambali’ye büyük bir lise inşa ettirmişti

Sadio Mane / Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Sadio Mane, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkesinde büyük bir hastane yaptırmaya karar verdi.

Mane'nin temsilcisi Bjorn Bezemer, Senegal basınına yaptığı açıklamada, hastanenin ülkenin Kazamans'ın orta kısmında yer alan ve Mane'nin doğduğu yer olan Bambali kasabasında yapımına başlandığını belirtti.

Bezemer, hastanenin yaklaşık 3,5 milyon dolara mal olacağını ve finansmanın tamamını Mane'in karşıladığına dikkati çekerek, Kovid-19 hastalarının tedavilerinin de yapılması için inşaatı hızlandırdıklarını kaydetti.

 

Sadio Mane - Reuters1.jpg
Sadio Mane / Fotoğraf: Reuters

 

"Sadio Mane, doğduğu kasabayı modernize etmek istiyor, daha önce de Bambali'de büyük bir lise inşa ettirmişti" diyen Bezemer, yıldız futbolcunun ülkesi için gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bezemer, hastanenin faaliyete girdiğinde Kazamans bölgesine de sağlık hizmeti vereceğini ifade etti.

Yıldız futbolcu yakın zamanda Kovid-19 ile mücadele kapsamında kullanılması için ülkesine büyük miktarda para yardımında bulunmuştu.

Sadio Mane, daha önce de Senegal'e yaptığı maddi yardım ve sosyal katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından ödüllendirilmişti.

 

Sadio Mane - Reuters2.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Afrika'da yılın futbolusu seçildi, "Ben kral değilim. Aç kaldım, tarlada çalışmak zorunda kaldım" dedi

Sadio Mane, bu sezon gösterdiği başarılı performansı, 1992'den bu yana Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen "Yılın Afrikalı Futbolcusu" unvanıyla taçlandırdı.

Ödül töreni sonrası basın mensuplarına poz veren Mane, kendisine "kral" diyen bir kişiye "Hayır, hayır. Ben kral değilim" yanıtını verdi. 

 

 

Tören sırasında yaptığı açıklamada, mütevazı bir futbolcu olduğunu gösteren Mane, şu ifadeleri kullanmıştı:

Neden 10 Ferrari, 20 elmas saat ya da 2 uçak isteyeyim. Bunlar bana ve dünyaya ne yapabilir. Aç kaldım ve tarlada çalışmak zorundaydım. Çok zor dönem geçirdim. Benim eğitimim yok ama kazandığım her şeyi futbola borçluyum. Bu yüzden ülkeme yardım ediyorum.

Yokluk içinde büyüyen Mane, paranın değiştirmediği futbolcu olarak anılıyor ve futboldan kazandığı parayı hayır işlerine harcamasıyla biliniyor. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU