FIFA'dan kulüplere 2 milyar 700 milyon dolarlık destek

FIFA’nın koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan Avrupa kulüplerine 2 milyar 700 milyon dolarlık kaynak ayıracağı iddia edildi

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada 160'tan fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını da olumsuz etkiledi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Kovid-19 salgını nedeniyle lig maçlarının ertelenmesi, maç günü gelirleri, televizyon yayın hakları ve sponsorluk gelirlerinden faydalanamayan kulüplerin yaşayacağı ekonomik zorlukları aşmaları için "acil durum ödeneği"ni devreye sokarak, 2 milyar 700 milyon dolarlık destek paketi açıklayacağı ileri sürüldü.

New York Times'ta yer alan habere göre, FIFA, atacağı bu adımla, 2. Dünya Savaşı'ndan beri futbol dünyasının yaşadığı en büyük ekonomik kriz olarak gösterilen salgının yaratacağı olumsuz tablonun etkisinin azaltılacağı belirtildi. 

UEFA bugün toplanacak

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), üyesi olan 55 ülke federasyonu ve tüm paydaşlarıyla Kovid-19 hakkındaki gelişmeleri görüşmek amacıyla bugün video konferans ile toplantı yapacak. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, Kovid-19 ile ilgili iki hafta önce yapılan toplantının ardından yaşanan gelişmelerin yanı sıra, milli takım ile kulüp müsabakaları, oyuncu sözleşmeleri ve transfer sistemi gibi konuların ele alınacağı bildirildi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU