Trafik kazasında felç olan adam Ford’dan 150 milyon dolar tazminat alacak

1998 model Ford Explorer’ın şirketin kendi güvenlik standartlarına uymadığı ortaya çıktı

Alwyn Scott – The Independent

Ford, 1998 model Explorer otomobiliyle kaza yapıp felç kalan 24 yaşındaki Travaris Tre Smith’e 151,8 milyon dolar (yaklaşık 806 milyon türk lirası) tazminat ödemeye mahkum oldu.

Kazanın Alabama’da görülen davasında jüri 100 milyon doların (yaklaşık 531 milyon türk lirası) cezai tazminat, geri kalan tutarın ise zararı karşılamak üzere ödenmesine karar verdi. Mahkeme kayıtlarında, 1998 model Ford Explorer’ın şirketin kendi güvenlik standartlarına uymadığı, şirketin aracın tasarımında “kusurlu davrandığı” ifade edildi. Öte yandan 1998 yılından bu yana Explorer modelini yeniden tasarladığını bildiren Ford, temyize gideceğini açıkladı. Ford sözcüsü Monique Brentley konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

“Travaris Smith ve ailesinin acısını paylaşıyoruz. Aynı zamanda jürinin bu davadaki kararına ve Alabama mahkemesinin jürinin kritik kanıtları duymasını engelleyen bir dizi kararına katılmıyoruz. Temyize gideceğiz.”       

 

2015 yılında yaşanan kazada Travaris Tre Smith, karşısına aniden çıkan bir hayvana çarpmamak için direksiyonu kırdı ve otomobili iki kez takla attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Smith’in avukatları mahkemenin kararıyla birlikte müvekkillerinin evde bakım ihtiyaçlarını karşılayabileceğini belirtti. Avukat Kendall Dunson konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Bu karar Travaris Tre Smith ve ailesi için adaleti temsil ediyor. Cesur jüri sayesinde artık evindeki temel gereksinimlerini karşılayabilecek ve ihtiyacı olan desteği alabilecek.”

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 


https://www.independent.co.uk/news/world/americas

 

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU