Putin'e hastane ziyaretinde eşlik eden başhekimin koronavirüs testi pozitif çıktı

Kremlin, Putin'in sağlığının iyi olduğunu açıkladı

Putin ve başhekim geçen hafta hastane ziyeretinde bir araya gelmişti (TASS)

Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Moskova’nın koronavirüs konusunda başta gelen hastanesinin başındaki Denis Protsenko’nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarıldı.

The Moscow Times’ın haberinde, Protsenko’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Öte yandan France24'ün haberine göre Kremlin Rus liderin sağlığının iyi olduğunu açıkladı. 

Başhekim Denis Protsenko, Vladimir Putin’e Moskova’daki Kommunarka Enfeksiyon Hastanesi’ni ziyaretinde eşlik etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook önleyici ekipmanlar giyerek çektiği fotoğrafı paylaşan Protsenko, yaptığı açıklamada, testin pozitif çıktığını doğruladı ve sosyal mesafe tedbirlerine uyarak çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise konuya dair açıklamasında, "Putin'e düzenli olarak Kovid-19 testi yapılıyor ve her şey normal” ifadelerine yer verdi.

Putin, hastanedeki enfeksiyon bölümüne, virüse karşı özel sarı elbise ve yüzünün tamamını kapatan maske giyerek girmişti.

Rus yetkililer son 24 saatte 500 yeni vakanın olduğunu doğruladı. Bu sayı şu ana kadar bir günde kaydedilen en yüksek sayıya işaret ediyor. Rusya’da toplam vaka sayısı 2 bin 337’ye ulaşırken, 17 kişi de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 

 

The Moscow Times, France24

 

DAHA FAZLA HABER OKU