İçişleri genelge gönderdi; İBB ve ABB'nin bağış hesaplarına bloke konuldu

Genelgede bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun açık hükümlerine rağmen izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri belirtildi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 81 ilin valiliklerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yardım toplanmasıyla ilgili genelge gönderildi.  

Genelgenin ardından koronavirüsle mücadele kapsamında yardım toplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı bağış hesaplarına bloke koyuldu.

bloke1.jpg
Görsel: Twitter


Bakanlığın genelgesinde son günlerde bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun açık hükümlerine rağmen herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri belirtildi.

bloke2.jpg
Görsel: Twitter


Hesaplara bloke

Genelgenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kampanya için açtığı hesaplara bloke konuldu. Bağış yapmak isteyenlerin karşısına, ".... hesapta para yatırılamaz blokesi bulunmaktadır" ifadesi çıktı.

genelge.jpg
Görsel: Twitter​​​​​​


"Güvenlik kuvvetlerince men edilir, sorumlular hakkında kovuşturma yapılır"

Süleyman Soylu imzalı genelgede, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na atıf yapılarak, kanunun 6. maddesindeki "İzin almadan yapılan yardım toplama faaliyetleri, güvenlik kuvvetlerince derhal men edilir ve sorumluları hakkında kovuşturma yapılır" ifadesi hatırlatıldı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU