Avrupa'dan İstanbul’a gelen ilk kafilenin karantina yurtlarından tahliyesine başlandı

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'nın 9 ülkesinden İstanbul'a gelerek 3 yurtta 14 gün karantinada tutulan ve sonuçları negatif çıkan vatandaşlar tahliye ediliyor

Tüm dünyada salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, Bilim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı yurt dışından gelen vatandaşların 14 gün karantinada tutulacağını açıklamıştı.

Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka'dan çıkışlı uçuşların durdurulması üzerine bu ülkelerde geçici şekilde iş, akraba ziyareti ve öğrenci olarak bulunan 1955 Türk vatandaşı, konulan özel seferlerle 17 Mart'ta İstanbul'a getirilmişti.

Yurt dışından getirilen vatadandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Güngören Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu, Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu, Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu'nda 14 gün karantinada tutuldular.

Süresi dolan vatandaşların tahliyesine başlandı

14 günlük karantina süresini dolduran vatandaşlar, son kez sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlıklı bulunan vatandaşlar, yurtlardan tahliyesine başlandı.
 

Yurt karantina AA (1).jpg
Fotoğraf: AA


Vatandaşların bazılarını yakınları özel araçlarla alırken, yakını olmayanlar özel tahsis edilen otobüslere biniyor.
 

Yurt karantina AA (3).jpg
Fotoğraf: AA


Yurt çıkışında hazır bekleyen otobüsler vatandaşları toplu ulaşım araçlarına kadar götürecek.

Şehir dışına çıkacaklar ise kontrol sonrasında verilen seyahat izin belgesiyle İstanbul'dan otobüslerle ayrılabilecek. 

İstanbul Valiliği teşekkür etti

İstanbul Valiliği, öğrenci yurtlarında 14 gün karantinada tutulan vatandaşlardan, sağlık olanların tahliyesine ilişkin açıklama yaptı.

Valiliğin açıklamasında şunlar kaydedildi:

Öğrenci yurtlarımızda 14 gün süreyle misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın karantina/gözetim süresi bugün doluyor. Son yapılan kontrollerde de sempton gözlenmeyen vatandaşlarımız, artık memleketlerine, evlerine gidiyorlar. Avrupa’dan gelirken olduğu gibi yine evlerine kadar ulaşımları için gereken tedbirleri aldık, “Seyahat İzin Belgelerini” hazırladık. Birazdan uğurlayacağız. Sevgili misafirlerimiz, kıymetli vatandaşlarımız... Ülkenize gelir gelmez kimseyle görüşmeden 14 gün gözlem altında bulunmanın zorluğunu yaşadınız. Daha önce hiçbirimizin tecrübe etmediğiniz bir süreci; hep birlikte sabır, anlayış, dayanışma içerisinde tamamladık. Sizlerden gelen yüzlerce mesaj, elektronik posta ve mektuplar hizmet heyecanımızı daha da artırdı. Asıl biz sizlere teşekkür ediyoruz. Öncelikle kendi sağlığınızı, daha sonra da sevdiklerinizi ve ülkenizi korumak için 14 gün süreyle gözetim altında bulunmak suretiyle gösterdiğiniz sabır ve anlayışınız için çok teşekkür ediyoruz. Lütfen evlerinize ulaştıktan sonra da 14 gün boyunca kişisel karantinanızı uygulamayı ihmal etmeyin. Sağlık ve afiyetler dileğiyle, güle güle gidin, yolunuz açık olsun.  

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU