Saadet Partisi’den videolu eleştiri: Biz kendi OHAL’imizi ilan ederiz… Yeter ki siz düşük ev kredisini değil, evdekileri düşünün

Saadet Partisi, hükümetin koronavirüse karşı ekonomi politikalarını eleştirerek “İnsanımız kendisini korumaya çalışır, yeter ki devletimiz üzerine düşeni yapsın” başlığıyla bir video yayınladı

Saadet Partisi, hükümetin açıkladığı ve içeriğinde kredi destekleri, ihtiyaç sahiplerine nakit para verilmesi gibi önlemlerin yer aldığı 100 milyar liralık paketle ilgili bir video yayınladı. 

“İnsanımız kendisini korumaya çalışır, yeter ki devletimiz üzerine düşeni yapsın” ifadeleriyle paylaşılan videoda hükümete, sürecin şeffaf yönetilmesi, maske stokçularının engellenmesi, sağlıkçılara “alkıştan” daha fazlasının verilmesi, işlerini bırakmak zorunda kalanların ücretli izne çıkarılmasının sağlanması ve mevcut potansiyelin Kanal İstanbul’a değil salgınla mücadeleye harcanması gerektiği vurgulanıyor. 

Videoda yer alan ifadeler şöyle: 
 

Biz ellerimizi sürekli yıkarız. Yeter ki siz, bu süreci tertemiz yönetin. 

Biz kendimizi izole ederiz. Yeter ki siz, maske stokçularını engelleyin. 

Biz sağlıkçıları alkışalarız. Yeter ki siz, onları rahat ettirin. Alkıştan fazlasına ihtiyaçları var. 

Biz sosyal mesafeyi koruruz. Yeter ki siz, sağlıksız koşullarda çalıştırılan işçilerin derdini çözün. 

Biz kendi OHAL’imizi ilan ederiz. Yeter ki siz, ücretli izin, ekonomik yardım sağlayın. 

Düşük ev kredisini değil, evdekileri düşünün. 

Biz bol sıvı tüketiriz, paramız olursa dengeli de besleniriz. Yeter ki siz gücünüzü kanal ihalelerinde değil, koronavirüsle mücadeleye harcayın. 

Bizim için başka muteber bir nesne yok devlet gibi ama olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi…


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU