Manş'ı geçen Türk kadın yüzücü Güney Afrika'daki koronavirüs yasaklarını anlattı

Koronavirüs Güney Afrika'da da etkili oluyor. Yüzücü ve psikolog olan ve iş için ülkenin en büyük şehri Johannesburg'da olan Deniz Kayadelen, devam eden sokağa çıkma yasağında üç gün içerisinde 55 kişinin tutuklandığını söyledi

Koronavirüsün Afrika'da yayılması durumunda sağlık imkanlarından yoksun kıtada çok büyük zararlara yol açacağı yorumları yapılıyor.

Oysa koronavirüs Afrika'da yayılmaya başlamış vaziyette. 

En çok vakanın görüldüğü yer ise kıtanın güneyindeki ve dış dünya ile daha sıkı ekonomik ilişkileri olan Güney Afrika. 

Şu ana kadar iki kişinin öldüğü ve yaz ikliminin hakim olduğu ülkede üç gün önce üç hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Güney Afrika'daki sokağa çıkma yasağına yakalananlardan biri de iş için altı aylığına bu ülkede bulunan Deniz Kayadelen.

koronavirüs.jpg
Güney Afrika'da da koronavirüse karşı önlemler alındı / Fotoğraf: AA

 

Şimdiden 1187 vaka

Endüstri psikoloğu olan Kayadelen aynı zamanda deneyimli bir yüzücü.

Manş Denizi'nde takım geçişi olan Kayadelen, son olarak da Guney Afrika’da Robben’den Cape Town'a yüzen ilk Türk kadını oldu.

Ancak Kayadelen, Independent Türkçe'ye gönderdiği görüntülü mesajını devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle evinin balkonundan verdi.

Kayadelen'in verdiği bilgiye göre halen şu an için 1187 vakanın olduğu Güney Afrika'da sokağa çıkma yasağı hayli katı uygulanıyor.

Oturduğu sitenin bahçesine çıkması halinde bile para cezasının kesilebildiğini belirten Kayadelen, üç günde yasağa uymayan 55 kişinin tutuklandığını söyledi.

denizmanş.jpg
Kayadelen, yüzücülük çalışmalarını Güney Afrika'da da sürdürüyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Koronavirüs yayılırsa kriminal hareketler çoğalacak"

Kayadelen, sorularımıza verdiği yazılı cevaplarda ise koronavirüsün Afrika'da yayılması halinde konuşulan olası risklere dikkat çekti:

"Çok ciddi bir durum olacak. Ekonomi şimdiden çöktü. İç kavgalar başlayacak, hastaneler hazır değil. Kriminal hareketler çoğalacak. Hırsızlık artacak, insanlar aç, susuz, parasız ve hasta.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU