Bakanlık 28 Mart'ta 16 ölüm duyurdu, aynı tarihte e-Devlet'teki veriye göre İstanbul'da Kovid-19'dan ölen sayısı 20

Sağılık Bakanlığı'nın verisiyle turkiye.gov.tr'deki bilgi arasındaki uyuşmazlığın anlaşılmasının ardından, İstanbul'daki vefat sayılarını ve nedenlerini gösteren sayfaya ulaşılamıyor

Görsel: AP

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye'de de etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle 11 Mart'tan bu yana anlık gelişmeler, vaka sayıları, yapılan testler ve ölüm bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Bakan Koca, 28 Mart'ta Türkiye genelinde 16 ölümün tespit edildiğini belirtti.

bakanlık 28 mart.jpg
Görsel: Sağlık Bakanlığı


E-Devlet olarak bilinen turkiye.gov.tr adresinde açılan 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vefat Bilgisi Sorgulama' sayfasında 28 Mart tarihinde yalnızca İstanbul'da 20 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. 

istanbul ölüö 2.jpg
Görsel: turkiye.gov.tr


Resmi verilere göre 28 Mart tarihinde İstanbul'da hayatını kaybeden 262 kişinin 21'inde ölüm nedeni olarak bulaşıcı hastalık bilgisi yer alıyor. Yine bu 21 kişiden 20'sinde ise ayrıca Kovid-19 bilgisi veriliyor.

istanbul ölüm.jpg
Görsel: turkiye.gov.tr


E-Devlet uygulamasındaki rakamlarla Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler arasındaki uyuşmazlığın anlaşılmasından sonra, turkiye.gov.tr sitesindeki 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vefat Bilgisi Sorgulama' sayfasına ulaşılamıyor. Sitede, "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" uyarısı yer alıyor.

ibb sorgulama.JPG
Görsel: turkiye.gov.tr


Independent Türkçe'nin İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, henüz rakamlar arasındaki uyuşmazlığın nedeni tespit edilemedi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın verilerinin güvenilir olduğu ifade edilirken, geçen yıl mart ayındaki ölüm sayısıyla, bu yıl mart ayındaki ölüm sayısının neredeyse aynı olduğu ve kamuoyunda ölü sayıları üzerinden yürüyen tartışmanın yersiz olduğu da vurgulandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU