Toyota Türkiye CEO’su: Kimseyi işten çıkarmayacağız, satış yapmasak da 1 yıl boyunca maaşları ödeyeceğiz

Ali Haydar Bozkurt: Diğer harcamaları sıfırlayarak, çalışanları yıl sonuna kadar mağdur etmeyecek şekilde planlamalarımızı yapmış bulunuyoruz

Fotoğraf: AA

Toyota Türkiye CEO’su ve ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemleri açıkladı.

Bozkurt, “ALJ Türkiye olarak en kötü senaryoya göre, yıl sonuna kadar satışlar tamamen durduğu ve hiçbir gelir elde etmediğimiz bir ortam söz konusu olsa dahi, çalışanlarımızın ve ailelerinin mağdur olmaması için her ay maaş ödeyeceğiz" dedi.

Bir kısım personelin evden çalışmaya yöneltildiğini aktaran Bozkurt, şu anda satış ve kar etmek gibi hedefleri tamamen geri plana attıklarını, sadece müşterilerin mağdur olmaması için en temel hizmetleri mevcut şartlar altında devam ettirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Bozkurt, işin doğası gereği fiziksel olarak yapılması gereken işler için de, işyerinde önlemler alındığını belirtti.

“Kimseyi işten çıkarmayacağız”

Yaklaşık bin kişilik bir ekibin sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Bozkurt, “Bu süreçte birinci sosyal sorumluluğumuz, devlete ve millete destek olmaktır. Her kurum kendi gücüne göre bu sürece destek vermelidir. Biz de, tüm çalışanlarımız ile birlikte iş partnerlerimizin de ödemelerini sene sonuna kadar yapacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Bu süreçte kimseyi işten çıkartmayacağımız gibi, kimseyi zorunlu izne göndermeyeceğiz veya ücretsiz izin kullanmaya da zorlamayacağız“ şeklinde konuştu.

“Her şeyi devletten beklememek lazım”

Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan kısa çalışma desteğine İhtiyacı olanlara engel olmamak adına başvurmayacaklarını da belirterek şunları söyledi:

Diğer harcamaları sıfırlayarak, çalışanları yıl sonuna kadar mağdur etmeyecek şekilde planlamalarımızı yapmış bulunuyoruz. Bu tür zor zamanlarda, her bir bireyin, firmanın, kurumun kendi gücüne göre, işin bir ucundan tutması gerektiğine inanıyoruz. Her şeyi yetkili kurumlardan, devletten beklememek lazım, hepimiz sürece destek vermeliyiz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU