Cinsel tacizle suçladığı polisi şikayet etti

Ankara Kızılay’da TAYAD’lı (Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği) ailelere destek eylemine katılan üniversiteli Merve Demirel, gözaltına alınırken bir polisin cinsel taciz ve işkencesine maruz kaldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu

Merve Demirel - Fotoğraf: Artı Tv

Üniversite öğrencisi Merve Demirel’in Ankara Yüksel Caddesi'ndeki eylemde gözaltına alındı.

Zorla polis aracına bindirilirken polislerden birinin cinsel tacizine uğradı. 

KHK ile işten atılan Yüksel Caddesi eylemcisi öğretmenlerden Acun Karadağ fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca polise büyük tepki gösterildi.

 

 

Ankara Emniyeti: Babası FETÖ'den ihraç edildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada ve kamuoyunda yükselen tepkinin ardından dün bir yazılı basın açıklaması yaptı. Mağdur Demirel'in gözaltı işlemiyle ilgili yapılan açıklamada babasının FETÖ’cü olduğuna dair vurgu, kamuoyunda tepkilere neden oldu. 

“Gözaltına alınan M.D.'nin babası E.D'nin, Çorum ilinde öğretmenlik yaparken FETÖ/PDY terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı (Aktif Eğitim Sen üyesi olduğu) 2016 yılının ağustos ayında ihraç edilmiştir. Kanunsuz eylemlere yapılan müdahaleler Müdürlüğümüz tarafından kayıt altına alınmıştır. Örgüt mensuplarınca gündeme getirilen bu ve benzeri görüntülerin amacı, emniyet teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı olup, şahıslar tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarında emniyet teşkilatı ve personeli hakkında yapılan tehdit, hakaret, personeli hedef gösteren vb. paylaşımlar hakkında cumhuriyet başsavcılığına birden fazla suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Merve Demirel, yanında CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile kadın derneklerinden destekçileriyle beraber Ankara Adliyesi’ne giderek, kendisini taciz etmekle suçladığı polis hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU