Karantinadaki İtalyanlardan Türkiye'ye "Evde Kal" desteği

Türkçe olarak "Evde Kal" diye seslenenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının büyük boyutlarda görüldüğü İtalya, İspanya ve diğer birçok ülkeden

Fotoğraf: İHA

İtalya, İspanya gibi koronavirüs vakalarının yoğun görüldüğü ülkelerden de mesaj gönderen kişiler, evlerinde karantinada olduklarını ve neler yaptıklarını kısaca anlatan video çekti. İtalyanca, İspanyolca konuşurlarken "Evde Kal Türkiye" mesajını ise Türkçe olarak söylediler.

Türkiye'de estetik ve saç ekimi sektöründe çalışan ve geçtiğimiz yıl Fransa'da Avrupa'nın En İyi Saç Ekim Doktoru Ödülü alan Dr. Serkan Aygın'ın hastaları, Türkiye'ye 'Evde Kal' mesajı gönderdi.

Türkçe olarak 'Evde Kal' diye seslenenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının büyük boyutlarda görüldüğü İtalya, İspanya ve diğer birçok ülkeden. Ancak sadece bu ülkelerle sınırlı değil. Brezilya, Fas ve İsrail'den de Türkiye'ye mesaj gönderenler oldu.

 

Evde kalmayı hiç kullanmadığı koşu bandını kullanarak ve biraz forma girerek değerlendireceğini söyleyen bir İspanyol, "Sen de evde kal Türkiye" diye seslendi.

6 ay önce Türkiye'de saç ektirdiğini söyleyen Brezilyalı Tiago Garcia, Kovid-19 salgını nedeniyle evden çalıştığını söyleyerek yakın zamanda Türkiye'ye dönmeyi arzu ettiğini belirtti ve çağrısını yaptı: "Evde Kal Türkiye"

Bir başka İtalyan ise karantina nedeniyle evde kitap okuduğunu, televizyon izlediğini ve sürekli makarna ve pizza yaparak yediğini söyledi. "Biraz daha sabırlı olalım, elbette çıkacağız" diyen İtalyanın da mesajı aynıydı: "Evde kalıyorum"

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU