Koronavirüse yakalanan eski CHP'li vekil tedavi sürecini anlattı: Ne olur evde kalın

Koronavirüse yakalanan eski CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı; uyarıda bulundu

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan CHP 24. dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Twitter aracılığıyla sağlık durumuna dair bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.

Öğüt, "Bir hekim olarak bu hastalığa yakalandıysam sizlerin biraz daha dikkatli olması gerekir" ifadesini kullandı.

“Ne olur evde kalın”

Market alışverişinin azaltılması ve sokağa çıkılmaması yönünde de uyarılarda bulununan Öğüt, "Bu durum sıkıntılı ama geçecek. Ne olur evde kalın, evde kalmak en büyük ilaç" dedi ve ekledi:

Ateşim yok, çok hafif öksürüğüm var. İştahım yerinde, bir iki gün içinde taburcu olacağımı düşünüyorum.

Türkiye'de ölü sayısı 92

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs ile ilgili,son açıklamasına göre Türkiye'de toplam can kaybı 92'yi buldu. 

Türkiye'de de 10 Mart'tan bu yana hayatın değiştiğini aktaran Koca, "Kayıp sayısının binlerle ifade edildiği, hasta sayısının 90 bine yaklaştığı ülkeler var. Asla onlarla aynı durumda değiliz. Ama oradaki sonuçların umulmayacak kadar kısa sürelerde ortaya çıktığını akılda tutmalıyız" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin insanını korumak için elinden gelen her şeyi yaptığını, küresel soruna karşı ulusal mücadelesini verme yolunu seçtiğini, yurttaşını dışarıdan gelecek tehlikelere karşı koruyacak sıkı tedbirleri aldığını vurgulayan Koca, "Dünya, virüsün henüz ortaya çıkmadığı güne artık dönemez. Biz de 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler istesek de istemesek de kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık bütün dünyada hayatı değiştirecek bir yayılma kabiliyetine sahip. Bu tehlikeden uzak durmanın bir yolu yok mu, elbette var. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU