“EvdeKal” uyarısına tır şoföründen yanıt: Zengin değil işçiyim, çalışmasam ekmek yok; bizim için önlem alın

Tır şoförü EvdeKal çağrısına “Bizi bu duruma getirmeden önce bizim için bir önlem alın biz de kendi hayatımız için bir önlem alalım” sözleriyle yanıt verdi

Fotoğraf: TikTok

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılma hızını durdurmak, bulaşma riskini engellemek için birçok uzman, insanların evlerinden çıkmaması gerektiğini ve izole olmasını söylüyor.

Türkiye'de ise yetkililer, 'Evde Kal’, ‘Hayat eve sığar' gibi çağrılarına devam ediyor.

Sosyal medyada ise bu çağrılara birçok işçinin çalışmak zorunda olduğu ve evde kalamayacağından bahsederek karşılık veriliyor.

Sosyal medya kullanıcılarının sık sık eleştirdiği çağrıya, TikTok videosu çeken tır şoförü Malik Baran Yılmaz da tepki gösterdi.

“Evde kal Türkiye ama nasıl kal” diyerek bir TikTok videosu çeken Yılmaz'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Emekli ve memur olmadığını, çalışmazsa eve ekmek götüremeyeceğini, faturaları ödeyemeyeceğini dile getiren Yılmaz, evde kal demeden önce düzenin değişmesi gerektiğini, halk için önlem alınması gerektiğini savundu.

Yılmaz videosunda şunları söyledi:

Şimdi diyorsunuz ya Evde Kal Türkiye. Nasıl kalalım baba, emekli değilim, memur değilim, zengin değilim, işçiyim ben, tır şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi suyumu kirayı ödeyemem bunları ödememek ölmekten daha beter baba. Öleyim daha iyi. Siz evde kal demeden önce bir düzeni getirmeden önce daha doğrusu bizi rezil etmeden önce kendinizi vezir etmeye çalışmayın. Bizi bu duruma getirmeden önce bizim için bir önlem alın biz de kendi hayatımız için bir önlem alalım. Ha senin lafınla açlıktan kepazelikten ölmüşüz, ha virüsten ölmüşüz. Beni bu virüs öldürmez beni bu senin düzenin öldürür.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU