Beştepe'de Diyanet'in belirlediği kişilerle cuma namazı kılındı

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla cuma namazının topluca kılınmaması yönünde karar alan Diyanet, Beştepe'deki namaz için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti

Beştepe'deki cuma namazını Ali Erbaş kıldırdı / Fotoğraf: AA

Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği az sayıda kişinin katılımıyla cuma namazı kılındı.

"Giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle maalesef bugün yine ülkemiz genelinde cuma namazları kılınmayacaktır" denilen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Ancak, İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir.

Milletimiz bugün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın irad edeceği hutbeyi televizyonları aracılığıyla dinleyebileceklerdir.

Cuma namazı, Diyanet'in sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yetkililerin uyarılarına riayet etmemiz lazım”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın okuduğu cuma hutbesinde özetle şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs ortaya çıktığı andan itibaren devletimiz bizlerin sağlığını korumak için olağanca gayretiyle çalışmaktadır. Bu süreçte her birimize de ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Zira hepimiz hem kendi hem de sevdiklerimizin hayatını korumakla mükellefiz. Allah’ın en büyük nimetlerinden sağlığımızı muhafaza etmekle yükümlüyüz. Aziz müminler bu salgın karşısında en önemli görevlerimizden biri yetkili mercilerin uyarılarına riayet etmektir. Hastalığa yakalanmamak ve yayılmasını önlemek için gayret göstermeliyiz. Özellikle yaşlılarımıza ve kronik hastalığı olan kardeşlerimize karşı daha duyarlı olmalıyız. Asla tedbiri elden bırakmamalıyız. Özensizliğimiz ve dikkatsizliğimiz yüzünden toplum sağlığını tehlikeye atmak mümine yakışan bir tutum olamaz. Sorumluluğumuzu ihmal ederek kendimize ve başkalarına zarar vermek büyük bir vebaldir kul hakkı ihlalidir.

“Peygamber efendimizin emri açıktır”

Peygamber efendimizin emri açıktır hastalık taşıyan kişi sağlıklı kişinin yanına gitmesin. Başımıza gelen her olay elbette rabbimizin kudreti ilmi ve takdiri dahilindedir. Ancak yaşadığımız sıkıntılarda insanoğlunun zaafları ve ihtiraslarının da önemli bir payı vardır. Havanın suyun ve toprağın kirletilmesi, fıtrata uygun temiz ve helal olan şeylerden uzaklaşılması, kötü ve zararlı alışkanlıklar hastalıkların yaygınlaşmasına zemin hazırlamaktadır.

Diyanet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle cuma namazlarının toplu bir şekilde kılınamayacağını ifade etmişti. 

Cami önünde polis nöbeti

Beştepe’de cuma namazı kılındığı sırada Tokat’ın Niksar ilçesinde farklı bir görüntü vardı.

Cuma namazı dolayısıyla herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler cami önlerinde güvenlik önlemi aldı.

Fotoram.io (67).jpg

Fotoğraf: İHA

​​​​​

Bu sırada polis namazı camide kılmak isteyen vatandaşları da ikna ederek evlerine geri gönderdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU